e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 d'Octubre de 2009

Deixeu-me dir que trobo absolutament legítim que algú pugui interrogar-se críticament sobre la natura de la seva pròpia formació política. De fet, sobretot en determinats moments, ho considero necessari, saludable i gairebé imprescindible. És en aquest sentit que no acabo d’entendre, més enllà del debat sobre la violació d’una comunicació de caràcter privat per part d’un fotògraf d’un mitjà no sé si de la premsa del cor, l’escàndol que s’ha muntat en relació al contingut d’un SMS redactat pel diputat del PP Daniel Cirera. És cert que el text —que inclou literalment l’expressió en castellà “este partido es una mierda”— no denota precisament un pensament gaire elaborat. Amb tot, però, apunta una capacitat d’introspecció incipient que, lluny de ser penalitzada, hauria de ser fins i tot digna d’elogi en un representant públic.

Dit això, deixeu-me aclarir que entenc que la funció de qualsevol organització política és, bàsicament i per a no fer-ho complicat, contribuir a la transformació de la realitat en una línia favorable als interessos i els objectius que li són propis. I, en aquest sentit, aprofito l’avinentesa per subratllar que sóc dels que mai no he perdut l’orgull de pertànyer a Esquerra. Es tracta d’un sentiment que entendran prou bé els que coneguin una mica, encara que sigui superficialment, no només el període de la Generalitat republicana o el de la ferotge repressió de postguerra, sinó la història de l’independentisme català des de la mort de Franco ençà. A mi, que voleu que us digui, que em vulguin donar lliçons de patriotisme i compromís ciutadà des del catalanisme conservador dels Millet i companyia o el club de fans del capità collons que li fa de comparsa, em deixa més aviat fred. Els independentistes no necessitem de les llagoteries interessades de segons qui —es cobrin en metàl·lic o en espècie— per saber qui som i on volem anar. I la resta, com deia aquell, són punyetes i ganes de fer emprenyar.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1648
8
Comentaris afegits 
Cristina (Gironi) 18-10-2009 - 23:34
Sí, el teu partit està en descomposició perquè sou una colla que no heu sabut païr l'arribada al poder ni posar l'emprenta del 2003 al servei de Catalunya sinó de les vostres lluites intestines i neurosis (fer el psc independentista, acabar amb ciu...)
Jordina (Ivorra) 17-10-2009 - 08:52
ERC aplega independentisme, esquerra i sentit comú, per això és la meva opció, la millor. Especialment front les proclames independentistes d'alguns partits que no ho són i front les proclames independentistes dels que venen el peix sense pescar-lo.
Daniel (Barcelona) 14-10-2009 - 08:13
No, senyor Hayek. Penso que ERC s'està convertint en una merda a mesura que en lloc d'unir expulsa independentistes. I perquè col·loca mediocres a l'administració mentre els millors militants en marxen desesperats i ignorats per la direcció.
Doctor Gràcia (Barcelona) 13-10-2009 - 19:40
És una merda el teu partit? Sï
Carles (Cardona) 13-10-2009 - 17:46
Hola Daniel. Veig que ets dels que demana que ERC faci amb 21 duputats el què altres han estat incapaços d'insinuar amb 72. La teva coherència és brutal. ERC és independentista però el país no està preparat si mai té majoria tranquil que ERC ho aprofitarà
TORNAR