e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Maig de 2011

Diu la llegenda que la primera víctima de les campanyes electorals és la coherència. Em nego a creure que sigui un fat inevitable però, en qualsevol cas, és una evidència que això succeeix en multitud d'ocasions. En aquesta recta final dels comicis electorals del 22M, la formació que s'ha entestat amb més tossuderia a desmentir-se a si mateixa és CiU. I és que, tot i presentar-se amb l'eslògan de Pensem en positiu, Mas, Duran i Lleida i companyia, més que fer costat als seus caps de llista, s'estan dedicant a ressuscitar artificialment el fantasma del tripartit per tal d'alimentar els més baixos instints del seu electorat. Es tracta d'una mostra ben evident de l'alarmant manca d'idees del catalanisme conservador. Més enllà de les retallades en educació, sanitat i serveis socials, púdicament aparcades fins després de les eleccions, no hi ha propostes serioses, creïbles i que generin il·lusió per part de la coalició que governa la Generalitat.

El PSC intenta, en aparença, mantenir una posició més equilibrada. De tota manera, la crítica en clau municipalista que assaja contra les retallades de CiU es veu llastada per la seva trista supeditació al Govern de Zapatero que també, amb el vist-i-plau de Duran i Lleida, està impulsant polítiques antisocials a nivell d'Estat. Això per no parlar de la resistència a complir els mínims compromisos adquirits amb Catalunya en matèria de finançament. A la que es deixen anar, a més, els responsables del PSC recuperen del bagul dels mals endreços conceptes tan arnats com el dels ajuntaments com a contrapoder de la Generalitat, una retòrica pròpia dels anys vuitanta.

Esquerra, davant d'aquest panorama, i en un context general no pas fàcil, vol enfocar de veritat aquesta campanya prioritzant els interessos de la gent. No es tracta ni d'una segona volta de les eleccions al Parlament ni de bastir des del món local una trinxera contra el Govern de Catalunya. L'independentisme democràtic d'esquerres aposta, ben al contrari, i sempre en positiu, per uns ajuntaments que potenciïn l'ocupació i la justícia social, afavoreixin la transparència i la participació ciutadana, garanteixin una gestió eficient dels recursos públics i maldin per preservar el medi ambient i el model de municipi mediterrani. Tot plegat, a més, entenent que la construcció nacional i l'avenç cap a l'exercici del dret a decidir passa també pel govern dels pobles i ciutats de Catalunya. Aquest és el compromís dels homes i les dones que integren les 654 llistes que presenta al conjunt dels Països Catalans: Esquerra, sempre hi som.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1537
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR