e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Març de 2009

Hi ha gent que, amb innocència real o fingida, fa córrer la brama que l’acció política és un fre per a l’emancipació nacional catalana. Al seu parer, les condicions per a la independència ja es donen de manera plena. Ho sap tothom, és profecia i ho proclama no sé quina enquesta. Com és que encara no s’hi ha pogut accedir, doncs? És molt senzill: per culpa dels polítics. Els principals responsables de tot plegat, a més, no serien els partits sucursalistes o els que han viscut de la rifeta de dirigir, durant una pila d’anys els destins d’una autonomia feliç i autosatisfeta al si del regne d’Espanya. I ara!, la cosa no va pas per aquí. Els veritables dolents de la pel·lícula, el càncer a extirpar del nostre incorrupte cos nacional, serien els independentistes amb presència al Parlament i al Govern de Catalunya. Uns elements obscurs i de dubtós patriotisme que, a canvi de quatre regalies i de dur una existència propera al luxe asiàtic, s’han passat amb armes i bagatges a l’enemic. El dia que aquestes malvats desapareguin de la faç de la terra, conclou aquest discurs, els Països Catalans seran independents gairebé sense haver de baixar de l’autocar. O, si més, no, si alguna cosa no va prou a l’hora, almenys viurem més tranquils i força menys emprenyats. Com en els millors anys del pujolisme.

No participo d’aquesta manera d’entendre el país perquè, al marge que pugui donar rèdits econòmics i mediàtics a alguna mediocritat local amb ínfules de maître a penser, no ajuda a analitzar la realitat tal com és ni a definir una estratègia creïble per a l’avenç del nostre projecte nacional. La independència només tindrà possibilitats de concretar-se històricament si l’independentisme incideix, prospera i es consolida en tots els àmbits de la vida col·lectiva: de la societat civil a les institucions, del món econòmic i productiu al de la generació d’idees, dels ja convençuts als que no encara no són conscients de les àmplies possibilitats de futur que s’obririen amb l’accés a la plena sobirania. I per assolir això, ai las!, ens cal molta política i un munt de gent amb empenta, ganes i capacitat per a treballar políticament. Persones amb la mentalitat dels atletes de fons, no pas velocistes més preocupats per sortir a la foto que per fer quilòmetres.

Perquè la política, com deia el vell Fuster, o la fas o te la fan. I a mi, francament, m’ha semblat que recordar això seria la millor manera d’estrenar-me com a articulista d’aquest mitjà.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1706
5
Comentaris afegits 
Joel (Barcelona) 30-03-2009 - 14:12
Per fi heu aconseguit eliminar una veu incòmode. El PRC seguirà creixent encara que ERC el veti a e-notícies, a l'Avui o a El Punt, perquè a la xarxa no hi podeu posar les grapes¡¡ Continueu enfonsant ERC, l'independentisme resorgirà en altres plataforme
eva (lloret de mar) 27-03-2009 - 18:43
Per què parleu de seguidisme del PSC? Si ERC governés amb CiU també parlaríeu de seguidisme a CiU? No hi ha cap seguidisme. ERC fa la seva política que no pot ser al 100% perquè aquest país encara no ha votat un referèndum per a la independència.
Pako (Santako) 27-03-2009 - 14:46
E-noticies, felicitats per enviar cap a casa a l'il·luminat aquell del PRC...pero coi! no em col·loqueu com a substitut un altre tio que veu franquistes, anticatalanistes i enemics de la pàtria varis, a cada cantonada! EL DISCURS INDEPENDENTISTA JA CANSA!
jaume prats (canet) 27-03-2009 - 13:15
He llegit el teu article i he decidit baixar al carrer i fer política. Recorda-ho! també et diré que no penso vendre'm mai, ni per un plat de llenties ni de caviar. Espero que algún dia puguis tornar a estar al mateix costat!
Josep Roig (Canet del Rosselló) 27-03-2009 - 13:12
Eduard, sense inocència, el problema és estar al poder i fer-lo servir per anul.lar la il.lusió col.lectiva d'ERC, fer seguidisme del PSC/PSOE i aconseguir finalment, reduïr els resultats en més del 50 %. Això si que fa mal al país!
TORNAR