e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Juliol de 2010

S'està imposant la idea que la manifestació de dissabte constitueix un punt i apart en la història de la Catalunya recent. L'inici d'un procés que ens ha de conduir, encara no se sap ben bé a través de quins mecanismes, cap a la plena sobirania nacional i la superació definitiva d'una vinculació a Espanya que gairebé ningú ja no defensa amb un mínim de convicció. Es tracta, doncs, que les forces polítiques catalanes que han lloat tradicionalment les excel·lències del règim autonòmic comencin a adonar-se que mantenir aquesta cantarella no té cap sentit. No sé, però, si CiU i PSC seran capaços d'interpretar amb prou lucidesa el missatge que els envia el carrer. Està molt bé això de participar en una gran mobilització i, fins i tot, negociar alguna declaració unitària al Parlament però, amb tot, si no es té el coratge de plantejar un conflicte democràtic a l'Estat espanyol, correm el risc de fer el ridícul. I, malauradament, el conflicte, un element consubstancial de tota dinàmica política digna d'aquest nom, sol desvetllar tota mena de sospitoses al·lèrgies al si del catalanisme més instal·lat.

Com m'ha comentat la Lluïsa, la persona que em ven la fruita i la verdura en un establiment de prop de casa, a la manifestació no es va sentir ni una sola consigna en defensa de l'Estatut. I ella, amb tota la lògica del món, n'extreu una conclusió ben clara: adéu Espanya! Aquesta és la veu del poble i la resta són punyetes. A hores d'ara, el sentit comú és independentista. Si algú opta, explícitament o de manera més o menys vergonyant, per acceptar algun nou pegat autonomista prendrà mal.

Esquerra està per la labor. I la resta, però?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1346
6
Comentaris afegits 
Hayek (Barcelona) 20-07-2010 - 13:08
Jordi (Zaragoza) el sentit comú diu que Catalunya (i qualsevol autonomia) mereix el "cupo vasco". El sentit comú diu que el populisme asquerós dels polítics (ERC inclosa) és obra de miserables. La realitat és que acabarem a hòsties desafortunadament
Jordi (Zaragoza) 19-07-2010 - 14:41
El sentido común dice que en la manifestación del sábado se encontraba una parte de la población mayoritariamente independentista. También dice que otra parte, no menos numerosa, tiene otras ideas muy diferentes y se manifestó al día siguiente.
Juan (Barna) 14-07-2010 - 20:35
Molt be, Alfred, te ha salido muy bien. Espero que te hayas quedado a gusto.
Alfred (Barcelona) 14-07-2010 - 09:02
Juan, en comptes de desqualificar sense argumentar, podries estalviar-t'ho, xato. Ja sabem que l'espanyolisme no té altre "argument" que la "sagrada unidad de la patria" nascuda sembla que amb el Big Bang. Canvia de rotllo que avorreixes, tros de fatxa.
Eduard (Mataró) 14-07-2010 - 08:56
Impecable article menys l'última afirmació, naturalment. Suposo que això que Esquerra està per la labor és un acudit, oi López? Més que res perquè atempta al sentit comú, després de vuit anys de submissió voluntària a l'espanyolisme sociata, saps?
TORNAR