e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Juliol de 2009

El mes d’agost sol anar associat a unes setmanes en les quals l’activitat política perd el reu ritme habitual. En absència de res de millor, solen agafar protagonisme polèmiques petites i de curta volada que, indefectiblement, resten oblidades per complet al cap de poc temps. És inútil fer-ne escarafalls: d’alguna cosa han de viure els pobres periodistes condemnats a galeres en unes redaccions gairebé buides. Prou pena passen havent de treballar quan la immensa majoria dels seus col·legues són de vacances!

El realment important, doncs, és com arrencarà el nou curs polític. D’entrada, sabem que, en espera del que pugui succeir amb la negociació de la LOFCA i dels pressupostos de l’Estat, la carpeta del finançament s’ha tancat favorablement als interessos del Govern de Catalunya. Han estat molt mesos d’incertesa però, finalment, i en bona part gràcies a la fermesa d’Esquerra, aquest és un capítol superat.

A partir d’aquí, serà el moment que el Govern de Catalunya impulsi diverses lleis, encara pendents d’aprovació al Parlament, de gran ambició nacional, social i democràtica. Es tracta, en primera instància, de tres projectes impulsats des de departaments d’Esquerra: la Llei del cinema, que significarà un avenç considerable en la normalització de la presència del català en aquest àmbit; la Llei de consultes populars, que donarà un paper protagonista a la ciutadania per a la convocatòria de referèndums; i la Llei d’acollida de persones immigrades, que entre d’altres coses atribueix una clara preeminència a la nostra llengua com a vehicle per a la cohesió social.

L’ombra de la negociació del sistema de finançament ha deixat un xic oculta, fins avui, el que ha estat l’obra de govern. Ara ha arribat el moment de treure-li la pols i situar-la en un primer terme. I aquí, sens dubte, caldrà aprofundir i desenvolupar al màxim les possibilitats que s’han obert amb la Llei de dependència i la Llei d’educació de Catalunya. És una prioritat de país que seria irresponsable negligir.

La sentència del Tribunal Constitucional espanyol planarà damunt de tot plegat. Cal, doncs, imperiosament, començar a treballar en la recerca d’una resposta nacional, unitària, ferma i oberta a la societat civil per donar  una rèplica contundent a una possible decisió contrària als interessos dels catalans i les catalanes.

Al setembre, doncs. comença el futur. Bones vacances!


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1237
2
Comentaris afegits 
Jaume (Calella) 31-07-2009 - 22:01
Tens raó que donarem una resposta unitària: NO VOTAR ESQUERRA, per no fer possible un tripartit-3. I a mi personalment m'engresca el projecte del Doctor Carretero.
Mireia Dachs (Calella) 02-09-2009 - 10:19
Tu no has votat mai Esquerra, Jaume, que ens coneixem. Sempre has estat en òrbita de CiU. Una altra cosa és que mai no t'hagin donat cap càrrec, tal com volies. Per tant, celebro la teva nova ubicació política. És el que correspon a un ressentit.
TORNAR