e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Gener de 2011

El 'finis Cataloniae' dels 'millors'

El 2003, quan CiU es va veure abocada a restar a l'oposició després de l'Acord del Tinell, alguns dels publicistes més conspicus del catalanisme conservador van esmerçar la seva intel·ligència a dir-ne i escriure'n– de ben grosses. Segons el seu parer, el fet que l'independentisme democràtic d'esquerres no hagués donat suport a Artur Mas equivalia, ni més ni menys, a la liquidació de l'eix nacional en la política catalana. A partir d'aleshores, calia esperar únicament que l'agenda política del país restés condicionada únicament pel paràmetre dreta-esquerra. No cal entrar en detalls per adonar-se de l'extrema fragilitat d'aquesta hipòtesi. De fet, si alguna cosa s'ha accentuat en el darrer període, i en bona part gràcies al paper dinamitzador d'Esquerra al si del Govern de Catalunya, ha estat la conflictivitat institucional amb l'Estat espanyol. Una realitat incontestable que, de retruc, ha alimentat un avenç sense precedents del que podríem anomenar independentisme sociològic

Doncs bé, si hi ha alguna evidència que es desprengui dels primers passos del flamant Govern dels millors constituït per Artur Mas és, paradoxalment, la supressió sense manies del vector nacional en les seva propostes d'actuació. I és que, a l'hora de la veritat, l'únic que compta és, sembla, la imperiosa necessitat de reduir dràsticament el dèficit públic, si cal a través d'una retallada dels serveis bàsics de l'Estat de benestar –sanitat, prestacions socials etc.–. El debat està servit, certament, i no és pas menor, però no se situa en cap cas en la divisòria Catalunya-Espanya.

Finis Cataloniae, doncs? I ara!, no ens rebaixem a utilitzar una jeremiada d'un gruix intel·lectual tan lamentable. En qualsevol cas, però, cal constatar que les il·lustres llumeneres que s'han passat anys recitant aquesta cançó enfadosa ara callen com morts.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1483
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR