e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Març de 2014

 

El discurs del nacionalisme d'estat espanyol en relació al procés cap a la plena sobirania que viu Catalunya va mutant periòdicament. Si de bon començament es va optar per ignorar-lo o ridiculitzar-lo, més tard es va afirmar que era una simple fugida endavant d'un President en hores baixes que retornaria, tard o d'hora, al seny de l'era pujolista. Posteriorment s'ha fet referència a un fenomen d'adoctrinament de masses impropi d'una societat oberta, quan no, obertament, d'un fantasmagòric retorn al nazisme. Ara, a jutjar pels moviments dels darrers dies, s'apunta directament contra la societat civil organitzada, amb un èmfasi especial en l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Se la titlla de colpista i, sense cap base jurídica, se n'exigeix obertament la il·legalització.

És imaginable, realment, una ofensiva repressiva d'aquestes característiques? Si ens haguéssim de guiar pel que els aparells de l'Estat han estat capaços de perpetrar de la transició ençà des de la tolerància policial i judicial amb el terrorisme d'extrema dreta al tancament de mitjans de comunicació o l'encara vigent Llei de partits, la resposta seria clara: sí, ho és. Amb tot, però, és improbable que el Govern espanyol cometi un error d'aquest abast, contraproduent en clau catalana i que li restaria credibilitat davant l'opinió pública internacional.

Quin és, doncs, l'objectiu de l'amenaçador agitprop que branden els que volen torpedinar la consulta del 9 de novembre? Doncs, d'una banda, probablement, escampar por, dubtes i malfiança al si de la ciutadania i, de l'altra, mirar d'induir errors i sortides de to pel cantó sobiranista. Contra les provocacions de l'espanyolisme cal, doncs, fredor i resolució democràtica. És necessari ser impecables en el manteniment del rigor institucional i procedimental que han caracteritzat fins ara l'avenç cap a l'exercici del dret a decidir i, alhora, no renunciar a fer més àmplia i profunda la majoria social per a la independència que es respira al carrer.

El 'cop d'estat' contra el procés està condemnat al fracas; nosaltres, si fem bé les coses i no desviem el rumb, a una victòria democràtica esclatant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1792
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR