e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Març de 2010

L’assumpció del marc nacional de Països Catalans mai no ha estat un capítol particularment brillant en el full de serveis del catalanisme conservador. De fet, CiU ha oscil·lat entre l’intent fracassat de presentar-se electoralment al conjunt de l’Estat espanyol amb una alternativa pròpia -qui no recorda l’enorme fiasco, el 1986, del lamentable Partido Reformista Democrático comandat per Miquel Roca?- a l’establiment d’acords puntuals amb forces que cenyeixen el seu camp d’actuació al País Valencià, les Illes o, fins i tot, a la Catalunya Nord. Tot plegat, però, no cal ni dir-ho, sense comptar amb una estratègia nacional articulada i guiant-se bàsicament per impulsos conjunturals, mancats de coherència ideològica.

És d’agrair, en aquest context, que CiU, per boca de Felip Puig, mantingui la confiança en el seus aliats d’Unió Mallorquina. En un moment, a més, particularment delicat per al futur d’aquesta soferta formació que alça amb coratge i abnegació la bandera d’un sa mallorquinisme. I això després que el secretari general adjunt de CiU s’hagi trobat discretament a Barcelona, fa pocs dies, amb el nou president d’UM, Josep Melià.

No vull entrar en consideracions massa prosaiques sobre l’envitricollada política illenca. El govern balear, que penja d’un fil gràcies a l’actuació d’una colla de prohoms crescuts a l’ombra de la senyora Maria Antònia Munar, la balla magra. I no és qüestió, doncs, de fer-ne xanxes sense solta ni volta. En qualsevol cas, i atès que Unió Democràtica de Catalunya acaba de ser multada per part del Tribunal de Comptes per una estranya donació anònima de 196.000 euros i que està sent investigada arran de la descoberta d’altres tripijocs del mateix caire, cal confiar que UM cuitarà a mostrar la seva solidaritat amb Duran i Lleida. És el que pertoca entre cavallers que encara serven els vells i entranyables valors que fan que una societat es pugui enorgullir de si mateixa.

CiU i Unió Mallorquina, amics per sempre.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1192
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR