e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Juny de 2010

Als dirigents del PSC que critiquen el reportatge de Televisió de Catalunya Adéu, Espanya? se'ls veu el llautó. Com que no poden blasmar-lo per manca de qualitat, ni seria creïble que el denunciessin per no contenir interès periodístic, no se'ls ha acudit altra cosa que contraatacar amb una fugida endavant típica i tòpica: sol·licitar la programació d'un espai similar defensant les virtuts de l'opció federalista.

La cosa no deixa de tenir gràcia perquè, de fet, la via autonomista que a can PSC identifiquen tan imaginativament amb no sé quin protofederalisme ha estat i és omnipresent a TV3 des dels seus inicis. En realitat, la seva mateixa creació va ser un dels fets més rellevants dels primers temps d'aquesta autonomia feliç de la qual tan cofoia està la sociovergència política, mediàtica i econòmica. És cert que això s'ha modificat una mica en els darrers anys, en bona part gràcies al paper d'Esquerra. Els autonomistes, però, poden dormir tranquils: el seu model del que ha de ser la relació Catalunya-Espanya gaudeix de prou bona salut als mitjans de comunicació públics. Una situació de normalitat democràtica que ja ens hauria agradat gaudir als independentistes durant una colla d'anys.

L'assumpte prendria un biaix diferent si quan aquests responsables del PSC parlen de federalisme tinguessin en ment una andròmina substancialment diferent al que és el règim autonòmic real amb el que s'ha obsequiat Catalunya de la transició ençà. És una hipòtesi dubtosa però que no descarto. El problema és que aquí, atenent a la sempre coratjosa actuació dels 25 diputats del PSC a Madrid i a la cultura federalista que impera entre els seus coreligionaris del PSOE, ens endinsaríem simplement en el terreny del gènere fantàstic.

Que no ens engalipin, doncs. Si els PSC vol apostar per la ciència-ficció que es grati la butxaca i que ens l'expliqui, amb tots els ets i uts corresponents, en la propera campanya electoral. Mentrestant, però, Televisió de Catalunya ha de tenir clares les seves prioritats i no ha de perdre temps i recursos amb segons quines bagatel·les que ja no es creu ningú.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1766
5
Comentaris afegits 
Jep (Catalunya) 08-06-2010 - 14:49
Segon: ningú creu en el federalisme del PSC i menys encara en el del PSOE que precisament està per tot el contrari, per tancar aquest engendre malformat de l'estat de les autonomies. Però, queda algú que cregui en ERC facilitadora del govern psc-PSOE?
Jep (Ctalunya) 08-06-2010 - 14:42
Primer: el federalisme sempre ha estat l'escut del PSC per parar els cops de la crítica a la seva submissió incondicional al PSOE. NINGÚ en el PSOE i molt pocs en el PSC creuen en un federalisme autèntic. Per tant, pura tragicomèdia histriònica.
Max Cuminal (Barcelona) 07-06-2010 - 17:21
Trobo que cal tenir moltes penques per esriure això després de posar aquests perdedors a la presidència de la Generalitat. Potser és que s'ensumen que tornen a l'oposició. És veritat que hi tornen, per sort, però una mica de dignitat i de vergonya noi!
manel (Molins de Rei) 07-06-2010 - 17:07
Home, quina "moto" voleu vendre? Si ja fa 7 anys que esteu al Govern amb el PSC esteu a l'arbeca nois, i clar ara que ja hi son a propo de les eleccions voleu vendre el vostre perfil, quin perfil? "agafar-se a la cadira" perquè al carrer ja sabeu al SOC
Pep (Alt Empordà) 07-06-2010 - 15:05
Un exel.lent article..molt ben dit i molt ben explicat, és la clara demostració del que representen i defensen els uns i els altres i adonar-se.n que tan CiU com el PSC amb diversos matisos i corrupció no volen passar del que ja fa 30 anys que patim!
TORNAR