e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 d'Abril de 2011

Cent dies de vanitat i poqueta cosa

Els cent primers dies del Govern dels millors ofereixen un balanç gens falaguer. En bona part perquè, en contra dels vaticinis dels més aduladors d'entre el gremi dels opinaires professionals, la improvisació i la manca de lideratge han estat una constant en l'acció de l'executiu presidit per Artur Mas. No es tracta tant dels múltiples problemes de comunicació que s'han produït en afers tan diversos com el límit de velocitat, l'anunci de l'eliminació –és un parlar– de l'Impost de Successions, la gestió d'alguns nomenaments o la confusió entre partit i institució com, sobretot, de la incapacitat de fixar un nord coherent i creïble per a la ciutadania del país. I és que, més enllà de la trista èpica de les retallades globals a les quals es vol sotmetre el conjunt de les polítiques públiques, ningú no ha sabut explicar, encara, en positiu, quines són les prioritats de l'actuació governamental. Aquí, certament, la feblesa del relat és alarmant.

El que sí que ha quedat prou clar és que els millors ni es plantegen la possibilitat de plantar cara a l'Estat en defensa de l'autogovern de Catalunya. En això, està vist, segueixen fidelment la més rància tradició del catalanisme conservador. Només cal veure com han renunciat explícitament al projecte de les vegueries iniciat per l'anterior Govern, com han amagat el cap sota l'ala quan el Tribunal Constitucional ha impugnat la llei de Consultes impulsada per Esquerra en la legislatura passada o la seva tímida reacció davant el tancament de TV3 al País Valencià.

Què hi ha hagut, doncs, en aquests cent dies? Vanitat i molt poqueta cosa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1290
2
Comentaris afegits 
manel (Molins de Rei) 11-04-2011 - 09:48
Que parlis tu de "cent dies de vanitat i poqueta cosa" es de traca i mocador. No cal parlar de la vostra aportació en 2.555 dies (7 anys) al Govern Tripartit al cap i a la fi solsament cal veure els resultats de les eleccions
ERC = Esquilmado y Rapiñado Catalunya (Barcelona) 08-04-2011 - 14:21
Están intentando reducir gastos, que no es poco (aunque tampoco se esfuerzan tanto). De todas formas es mucho más que lo que hacíais vosotros, malgastar dinero y echar la culpa a los neoliberales (jajajaja, ¿dónde están?) y a Madrit.
TORNAR