e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Gener de 2010

No cal insistir en la importància que s’aprovi quan més aviat millor la Llei del cinema que el Govern de Catalunya acaba de fer entrar al Parlament gràcies a la bona feina del conseller Tresserras. Em sembla indiscutible que garantir el dret dels ciutadans i les ciutadanes a poder veure cinema en la llengua del país i fomentar la distribució i exhibició de produccions en versió original subtitulada és un avenç considerable respecte a la situació actual. Una situació, no ho oblidéssim pas, producte d’algunes de les greus anomalies provocades pel franquisme que encara arrosseguem.

El PP i Ciutadans, aquest grupuscle identitari que encara pul·lula pel Parlament, s’han conjurat per oposar-se aferrissadament a les intencions del Govern de Catalunya amb la cantarella que, tot plegat, respon a una política d’imposició del català. Lògic i previsible: el nacionalisme espanyol mai no deixarà de mobilitzar-se contra tot el que representi un avenç de la llengua catalana.

El que ja resulta més inexplicable és el capteniment de CiU. I és que el fet que Oriol Pujol es manifesti contrari a que la Llei del cinema imposi amb el “garrot” quotes més altes de pel·lícules doblades al català resulta tot un sarcasme. El portaveu parlamentari de la coalició regionalista parla amb tota naturalitat d’”excés”, d’imposició”, d’”amenaça” i d’”intimidació”. Segons el seu parer, seria més útil avançar pel camí de la “seducció”. Poc que anem bé si, després d’haver governat un quart de segle el Principat sense haver fet res de bo al respecte, els dirigents de CiU encara confien en les bondats d’hipotètiques seduccions.

Està vist que el patriotisme de CiU s’inflama només quan surt gratis i és un mer exercici de cara a la galeria. Quan corre el risc de xocar amb els interessos de grans grups privats és ben diferent: aleshores CiU fuig d'estudi i fa cagarel·la.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1253
1
Comentaris afegits 
Daniel (Barcelona) 18-01-2010 - 13:16
Tu saps que aquest projecte és un bluf electoral. Per què han trigat tres anys a escriure'l quan es podia fer en un dia? Per què diu que trigarà 5 ANYS a entrar en vigor? Per què s'ha presentat quan no hi ha temps per tramitar-lo i decaurà?
TORNAR