e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Febrer de 2011

La visita del president de la Generalitat a la Moncloa ha servit, si més no, per tal que l'opinió pública comenci a ser conscient, en tota la seva cruesa, dels paràmetres d'actuació, en relació a l'Estat, del Govern dels millors. Artur Mas, que en campanya electoral no s'estava de parlar de Concert Econòmic, ha retornat de Madrid amb el mig compromís que se li permetrà endeutar-se en 2.500 milions d'euros per mitjà d'una nova emissió de bons i amb dolces paraules pel que fa al que l'Estat encara ha de retornar a Catalunya des de 2008. De la provisió del Fons de Competitivitat, dels aeroports i d'aquella màgica recuperació per via legislativa de les competències estatutàries perdudes amb la sentència del Tribunal Constitucional, res de res. A canvi, això sí que ha quedat ben palès, CiU està disposada a oferir el seu suport parlamentari a un Zapatero en hores baixes que, seguint les directrius de Merkel i companyia, està condemnat a emprendre la ingrata comesa de retallar les prestacions de l'Estat de benestar.

Alguna ànima caritativa pot sostenir que ens trobem davant una mena de reedició de l'estratègia pujoliana de tota la vida. Potser sí, però només en aparença: la via autonomista està tan definitivament esgotada que, a diferència del que succeïa als anys vuitanta i noranta, a hores d'ara qualsevol negociació amb l'Estat que no vagi a l'arrel dels problemes està condemnada a esdevenir una trista caricatura del vell truc del peix al cove. Té la seva conya, en qualsevol cas, que Artur Mas, que va imposar els límits de l'actual model amb la retallada de l'Estatut aprovat pel Parlament perpetrada de la maneta de Zapatero, somiqui ara que li manquen recursos. Com també ho és que parli de desglaç de les relacions amb el Govern espanyol per tal de donar satisfacció a un Duran i Lleida que es deleix per competir en servilisme parlamentari amb PNB i Coalición Canaria.

CiU ha renunciat definitivament a recollir l'esperit de la manifestació que, el 10 de juliol passat, va omplir amb centenars de milers de persones els carrers de Barcelona. A Madrid s'hi va a defensar Catalunya o, del contrari, s'esdevé poc més que un pidolaire. Aquest és el seu desglaç, senyor Mas? Ja cal que ens abriguem!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1639
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR