e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Setembre de 2009

Espanya té por a la democràcia i està fent el ridícul amb la consulta popular per la independència convocada a Arenys de Munt. I, pel què s'observa, no és gens descartable que, a mesura que s'acosti la data de l'esdeveniment, el diumenge 13 de setembre, aquest ridícul assoleixi cotes autènticament siderals. De moment, el govern espanyol ha portat el tema a la justícia i aquesta, tan espanyola com el mateix govern, ha prohibit a l'Ajuntament d'immiscir-s'hi. Es tracta, òbviament, d'una absurditat jurídica perquè, com saben fins i tot els més despistats, qui munta la consulta no és pas el consistori sinó una humil entitat ciutadana que no va pas sobrada de recursos.

L'extrema dreta nostàlgica del franquisme, per la seva banda, amenaça amb una mobilització uniformada sobre Arenys de Munt, de regust mussolinià, per evitar "la desmembración de la patria". Paral·lelament, PP i Ciudadans, dues forces marcianes al municipi ja que ni tan sols compten amb representació municipal, entonen a l'uníson la cantarella enfadosa del "respecte a la legalitat". Tot sigui per enredar la troca i posar una mordassa a la lliure expressió de la voluntat popular. Quin panorama, només falta la intervenció de la Conferència Episcopal Espanyola i el pronunciament d'algun militarot per completar el quadre!!

Res de tot això, naturalment, no impedirà que Arenys de Munt tiri endavant amb la consulta popular. No és cap casualitat que l'Ajuntament s'adherís per unanimitat, el desembre de l'any passat, i gràcies a una proposta del Grup Municipal d'ERC, al Decidim.Cat, el moviment d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores pel dret a decidir. Res no indica, doncs, que els polítics locals siguin gaire proclius a deixar-se impressionar per les tristes amenaces dels de sempre.

Tot plegat tindrà, tampoc no ens enganyem, un valor merament simbòlic. Com a nació, encara som lluny de poder materialitzar políticament el dret a decidir. Falta encara que l'independentisme afermi molt més el seu paper a les institucions i a totes les instàncies de poder a les que pugui tenir accés, enforteixi la seva presència en tots els àmbits de la societat i es guanyi l'hegemonia ideològica (i electoral!) imposant-se sense complexos als federalismes impossibles de l'esquerra tradicional i als sofismes, hipocresies i mitges tintes del catalanisme conservador.

Per mancances i punts febles que se li vulguin trobar, la consulta d'Arenys de Munt constitueix si se'm permet, i reformulant una vella consigna llibertària, un saludable exercici de "gimnàstica democràtica". ¿Què ocorrerà, però, el dia que, més enllà dels simpàtics moviments gimnàstics, iniciem de veritat els darrers quilòmetres de la dura marató que ens ha de dur a la plena sobirania nacional? Alguns es posaran encara més nerviosos, certament. La majoria, però, que en democràcia és el que compta, optarà per parlar en llibertat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1517
3
Comentaris afegits 
Daniel Zafra (Cornellà de Llobregat) 07-09-2009 - 11:47
Espanya està fent el ridícul a Arenys de Munt. Trobo molt positiu que ensenyi d'aquesta manera la seva manca de cultura democràtica. Catalunya ha de donar un exemple d'unitat en el seu suport a aquest municipi.
Laura Ripoll (Rubí) 07-09-2009 - 09:57
Endavant amb la consulta d'Arenys de Munt! Ara és l'hora de parlar clar i de dir-li a Espanya que ningú no ens pot posar una mordassa. Guanyarem!
Pere BCN (Barcelona) 04-09-2009 - 20:22
OK Senyor López, llàstima però que aquesta democràcia no l'apliqui vosté dins ERC on de manera escandalosa s'han vulnerat els drets dels militants a fer un referèndum intern sobre el nou finançament de Catalunya.
TORNAR