e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 d'Octubre de 2011

Ara, la nova Esquerra Republicana

Amb el lema de La nova Esquerra Republicana, la nova direcció d'Esquerra encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira s'ha presentat públicament al 26è Congrés Nacional celebrat a Girona. Es tracta, sense dubte, d'una fita important: ha sorgit un nou lideratge al si del partit, amb la missió fonamental de recuperar la centralitat perduda en els darrers anys. I tot plegat, a més, a partir de la voluntat d'enfortir i actualitzar progressivament el discurs de l'independentisme democràtic d'esquerres. No és una tasca gens fàcil, I més en un context com el present, molt condicionat pels efectes de la crisi econòmica, el desmantellament de les estructures de l'Estat de benestar i la fallida dels sistemes de representació política tradicionals.

La primera prova de foc d'aquesta nova Esquerra Republicana seran, sens dubte, les eleccions estatals del 20N. Hauria estat bo que hi hagués hagut més temps per preparar adequadament aquests comicis però, l'avançament de la seva convocatòria per part d'un PSOE en hores baixes, obliga a ser imaginatius i a improvisar una proposta capaç de generar il·lusió entre un electorat encara no prou mobilitzat. Es tracta, almenys en primera instància, d'elaborar un programa de mínims de la llengua i la cultura fins a les infraestructures i el Concert Econòmic en defensa de la nació catalana i la seva gent davant la previsible victòria del PP. I, a partir d'aquí, treballar per articular una ampli grau d'entesa al seu voltant.

El conjunt del catalanisme, que està virant cada cop més decididament cap a postulats obertament independentistes, ha de tenir el seu referent principal en la candidatura d'Esquerra. No podem deixar la defensa de Catalunya a mans d'un PSC en crisi d'identitat, tan incapaç com d'habitud de tenir veu pròpia a Madrid; ni tampoc de CiU, amb uns dirigents que oscil·len erràticament entre una vaporosa transició nacional i l'establiment d'acords de Govern amb el PP.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1287
3
Comentaris afegits 
Pere (Barcelona) 18-10-2011 - 19:37
Jo francament veig poca renovació en aquesta "nova Esquerra". Continua el Sr. Puigcercós a la permanent del partít, que és on es decideix la línia política. I són de la seva corda els dandidats a Girona, Lleida i Tarragona i tb. el sec. d'organització.
salvador (Girona) 14-10-2011 - 14:29
A Girona heu REGALAT l'escó independentista al PP. Us hauria de caura la cara de vergonya.La Jordà no la voten ni al seu poble que han hagut de donar majoria absoluta a CiU per treure-se-la de sobre.Una nul.litat ideològica,una vividora esperant la nòmina
miquelscp (bcn) 13-10-2011 - 16:05
Vaig començar a militar durant el tripartit.No haig de ser sospitós d'enemic de la història recent.El panorama ha canviat.Que presenteu a una "cateta" a Girona,que no la volen ni al seu poble,és un insult.
TORNAR