e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Juliol de 2011

No és cap secret que el darrer cicle electoral no ha estat gens favorable a l'independentisme. Les enquestes, i el darrer Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió n'és una bona mostra (amb un 42,9 per cent dels entrevistats que votarien a favor de la independència en cas de celebrar-se un referèndum), revelen, sí, que la ciutadania és cada vegada més partidària de l'opció que Catalunya esdevingui un Estat. En paral·lel, però, també queda ben palès que, atesa la seva heterogeneïtat ideològica i la distinta ubicació del desig d'independència en la seva escala de prioritats immediates, és un error descomunal inferir que, en uns comicis ordinaris, podria arribar a mantenir un comportament de vot unidireccional, seduït amb el reclam monotemàtic de la independència.

Ara, per ara, per dura que pugui ser l'acceptació del fet, cal constatar que poc més de l'onze dels votants va fer confiança a opcions declaradament independentistes en els darrers comicis al Parlament de Catalunya. Una lectura sensata del fenomen hauria de portar a articular una estratègia sostinguda, ambiciosa i creïble amb vista a començar a fer forat en aquest ampli segment de l'electorat que, potencialment, tendeix cap a l'independentisme. Uns sectors que, fins al moment, voten, aparentment sense cap càrrec de consciència, les forces autonomistes, sobretot a CiU.

En aquest context, atzagaiades com la de proposar una quimèrica i fantasmagòrica abstenció independentista amb vista a les properes eleccions espanyoles no ajuden precisament a redreçar el rumb. L'independentisme democràtic d'esquerres no ha de renunciar en cap circumstància a plantar cara i a defensar, allà on sigui, les seves propostes polítiques. Fer altrament, seria cedir gentilment l'espai a l'autonomisme i a la dreta espanyolista, permetent-los, de passada, detenir en exclusiva la veu democràticament expressada pel poble català.

Abstenció a les espanyoles? Prou criaturades!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1893
2
Comentaris afegits 
David (Cervera) 09-08-2011 - 21:42
No confiem en vosaltres, estem massa decebuts.
lluis (Girona) 05-08-2011 - 23:14
Si no som capaços d'aconseguir un front independentista, només ens queda ensorrar la estrategia de CiU, o sigui donar absoluta al PP. Jo no tinc cap problema en votar PP si això fomenta l'independentisme. Però a Esquerra ja no sou ni republicans.
TORNAR