e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 d'Abril de 2010

Albiol desbarra i CiU ha de posar seny

La darrera atzagaiada de Xavier García Albiol vinculant grollerament la immigració romanesa amb la delinqüència és gairebé una anècdota. En realitat, constitueix una fita més en una corrua d’actuacions en aquesta mateixa línia que, cal no enganyar-se, han jugat un paper decisiu en els darrers anys en l’obtenció per part del PP d’uns excel·lents resultats a les eleccions municipals de Badalona. El discurs de García Albiol, però, tot i haver aconseguit en repetides ocasions captar l’interès dels mitjans de comunicació, és pastat al que gasten els responsables del seu partit a la resta de l’àrea metropolitana de Barcelona. El que es busca és atiar la por i la malfiança cap a la nova immigració amb objectius estrictament electorals. I això per mitjà de treure punta sense manies a problemes de convivència reals o imaginaris. Uns problemes, en qualsevol cas, que cal abordar a través de polítiques públiques eficaces i valentes i no pas des de la demagògia.

És evident que en aquesta qüestió el PP s’aparta dels consensos treballosament assolits en acords d’ampli espectre com els continguts en el Pacte Nacional per a la Immigració. No cal fer-ne escarafalls: a Catalunya la dreta espanyolista mai no ha dubtat a saltar-se totes les línies vermelles hagudes i per haver, des del respecte a les polítiques de normalització de la llengua catalana fins a la plena acceptació del drets democràtics de la ciutadania –de les subversives consultes populars sobre la independència a, fins i tot, el plenament legal referèndum sobre l’Estatut retallat per Mas i Zapatero. Només faltava, fa pocs dies, la proposta, mesquina i canalla, d’eliminar el nom de Lluís Companys de l’estadi de Montjuïc, substituint-lo pel del franquista Samaranch.

El que és greu de veritat, cenyint-nos a la immigració, és que el PP no estigui sol en això de fer un tractament demagògic, interessat i populista del fenomen. I és que algunes de les darreres actuacions de CiU en aquest àmbit apunten en una direcció gens positiva: només cal recordar l’absurda polèmica sobre l’ús dels padrons municipals o la seva recent negativa a asseure’s amb la resta de forces polítiques, en el marc de la comissió de seguiment del Pacte Nacional per a la Immigració, per tal d’adoptar un compromís de mínims sobre el tractament del tema amb vista a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

García Albiol desbarra. I CiU ha de posar seny.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1255
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR