e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Març de 2010

He seguit entre sorprès i indignat la polèmica en relació a l’entrevista televisiva que Mònica Terribas va fer fa pocs dies al president Montilla. L’evidència és l’evidència i, en conseqüència, em sembla ociós haver de sortir a defensar la professionalitat d’una periodista que compta amb una trajectòria que parla per si mateixa. Sobta, però, el comportament groller i perdonavides que ha adoptat el sector més bunker del PSC, immune, en aparença, a les exigències pròpies d’una societat oberta. Tampoc no s’entenen, si no és per pur oportunisme, les lloances que plouen damunt la directora de TV3 per boca de dirigents de CiU. I és que encara no fa tants anys, quan Terribas conduïa el programa La nit al dia, va tenir lloc algun episodi en què portaveus autoritzats del catalanisme conservador no es van estar de criticar-la i pressionar-la a plaer sempre que va convenir.

El gruixut del cas és que, més enllà de les seves ridícules querelles, uns i altres juguen amb el futur de Televisió de Catalunya. Els primers, confonent-la barroerament amb una mena de ranxo particular en el qual la qualitat dels espais informatius quedés supeditada a la censura prèvia dels inevitables comissaris polítics de tota la vida. I, els segons, per mitjà del seu suport a les mesures liberalitzadores impulsades per Zapatero, obsedit a afavorir els interessos dels grans lobbies audiovisuals espanyols i condemnar a la marginalitat les cadenes públiques. L’ínclit Duran i Lleida, l’exponent més acabat d’aquesta manera de fer, ha rebutjat al Congrés, de bracet del PSOE i el PP, una esmena a la Llei de l’audiovisual, introduïda al Senat per Esquerra, que garantia una quota mínima de finançament per a les pel·lícules en català. Una llei, a més, no ho oblidéssim pas, que constitueix una veritable LOAPA audiovisual que amenaça el futur del sistema públic de televisió en llengua catalana. Això, però, a Duran, tant li és. El que compta es fer la gara-gara als grans grups de comunicació privats, sempre amatents a acaronar el llom –sigui en espècie o per vies diverses als polítics dòcils i manejables que els fan d’intermediaris amb les altes esferes.

A qui fa nosa Televisió de Catalunya? Als uns i als altres, està vist. En això, com en tantes qüestions, la solitud d’Esquerra en la defensa dels interessos de país és clamorosa. Un element més, doncs, a tenir molt en compte amb vista als propers mesos.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1125
1
Comentaris afegits 
Montevideo (Montevideo) 20-03-2010 - 19:55
Eduard, sóc el Jesús. Fa temps que et vaig seguint, i entenc que cal fer la gara-gara a l'aparell del partit. Però hi ha coses fràncament ridícules, que no et calen. Tens més nivell. Sóc a l'Uruguai i veig TVCi i el nivell és lamentable. No et rebaixis.
TORNAR