e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Desembre de 2009

Les consultes populars per a la independència han posat tothom davant el mirall. El govern espanyol, després del fiasco que va patir amb l’assetjament sobre els promotors de la d’Arenys de Munt, ha estat ara més prudent. No s’ha immiscit tan barroerament en l’assumpte i s’ha estimat més jugar un paper més discret. El PP i diversos grupuscles espanyolistes, a Catalunya, i el bunker periodístic de la capital de l’Estat, no han renunciat, en canvi, a posar el crit al cel i a invocar histèricament una aplicació més rigorosa de la legalitat vigent.

Els partits autonomistes es mouen de manera fins a cert punt ambivalent. El PSC, que es debat en la contradicció de mantenir-se lleial a les polítiques del Govern de Catalunya sense trencar una vinculació al PSOE a nivell estatal que es revela cada vegada més lesiva pels seus mateixos interessos, xiula i mira enlaire. L’esquerra tradicional, està vist, continua fent tombs cada cop més quimèrics a la recerca d’un federalisme espanyol absolutament inexistent. CiU fa una mica com sempre: aquí caic i allà m’aixeco; és a dir, ara callo i ara dono un xic de bufera a alguns dels tristos espantalls pretesament independentistes que passeja periòdicament pel territori talment com una atracció de fira. I sense descartar en cap moment, i segons com vagin les coses, un possible acord amb el govern espanyol que surti de les eleccions de 2012. Sigui del color que sigui, naturalment, que en això el catalanisme conservador mai no ha tingut manies.

Vist el vist, doncs, només Esquerra es mou amb comoditat en el terreny de les consultes. El seu poder rau solament en la gent i, en conseqüència, no té cap por a escoltar l’expressió democràtica de la seva veu. És l’única opció que està disposada a arremangar-se, amb lleialtat i bandejant absurds personalismes, per ser el referent polític de les fornades d’independentistes més recents. Una gent valenta, treballadora i amb ganes d’implicar-se en la defensa del país que, sens dubte, si no es vol condemnar a ser flor d’un dia, haurà d’anar guanyant progressivament més múscul i més recorregut a través del compromís polític.

A l’autonomisme, ho sàpiguen o no PSC i CiU, se li ha covat definitivament l’arròs. I, de moment, només Esquerra se n’ha adonat. Potser que espavilin, doncs.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1461
2
Comentaris afegits 
Ada (Ripoll) 12-12-2009 - 19:24
Però es que "Esquerra" Edu, no és pas creible, va dir-nos que l'acompanyarem cap la independdència, i ens ha tirat en mans del Pesoe. Amb aquests antecedents vas i li expliques contes a ta tia. La teva pàtria és el partidet, no Edu?
Doctor gràcia (Barcelona) 12-12-2009 - 17:07
I a vosaltres se us han covat els ous
TORNAR