e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener del 2010

Consultes: que no ens emmerdin!

La recta final de la legislatura promet ser moguda. Hi ha projectes importants en marxa i, al final, cauen les caretes i tothom es va posant a lloc. No cal insistir més en el cas de la Llei de Cinema, una iniciativa en favor de la nostra indústria audiovisual i de l’avenç de l’ús del català que compta amb la lògica oposició de PP i Ciutadans i, paradoxalment, també de CiU. Encara és l’hora, per cert, que la coalició regionalista digui alguna cosa sobre l’insòlit tancament empresarial que han convocat alguns dels propietaris més importants del sector de les sales de cinema. No serà perquè alguns d’aquests prohoms són amics i col·laboradors molt generosos del...

Continuar llegint...

22 de Gener del 2010

4 anys del pacte Mas-ZP: molta merda!

Es compleix, entre la indiferència general dels mateixos que el van aplaudir, el quart aniversari del pacte Mas-Zapatero. Un acord que va representar la fi de les possibilitats transformadores obertes amb l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2004.

Què fan, quatre anys després d’aquell fatídic 21 de gener de 2006, els seus protagonistes? José Luis Rodríguez Zapatero, enterrat definitivament aquell conte de la lletera de l’Espanya plural, malda com pot per evitar que la crisi econòmica erosioni el que queda de la seva...

Continuar llegint...

15 de Gener del 2010

Cagarel·la de CiU amb la Llei del cinema

No cal insistir en la importància que s’aprovi quan més aviat millor la Llei del cinema que el Govern de Catalunya acaba de fer entrar al Parlament gràcies a la bona feina del conseller Tresserras. Em sembla indiscutible que garantir el dret dels ciutadans i les ciutadanes a poder veure cinema en la llengua del país i fomentar la distribució i exhibició de produccions en versió original subtitulada és un avenç considerable respecte a la situació actual. Una situació, no ho oblidéssim pas, producte d’algunes de les greus anomalies provocades pel franquisme que encara arrosseguem.

El PP i...

Continuar llegint...

08 de Gener del 2010

No dispareu contra Joan Laporta!

És molt saludable que persones procedents d’àmbits ben diversos de la societat es plantegin la possibilitat d'involucrar-se directament en l’activitat política. Crec més en les aportacions que puguin arribar d’aquest costat que no pas en les protagonitzades per personatges sorgits de l’interior dels partits polítics a la recerca, sota unes noves sigles fabricades a imatge i semblança seva, de glòries que no van ser capaços d’obtenir en la seva etapa anterior. Sempre esperaré més de l’actuació d’un outsider que no pas de l’egolatria i el ressentiment de suposats líders de masses de pa sucat amb oli.

...

Continuar llegint...