e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Juny del 2009

PSOE i CiU es donen el bec (acte primer)

La recta final de la negociació del finançament està posant al descobert les febleses estructurals del sistema polític català. Es veia a venir. El que potser no era tan previsible és que el nivell d’impudícia arribés al grau gairebé pornogràfic que està assolint aquests dies. En aquest sentit, els darrers moviments protagonitzats per CiU mereixerien entrar amb tots els honors, cas que existís, al museu universal de la ignomínia. I és que no es pot qualificar altrament que Artur Mas, l’artífex principal de la retallada de l’Estatut del 30 de setembre, doni xifres molt més elevades del que permet el misèrrim text que va pactar amb Zapatero i, al...

Continuar llegint...

19 de Juny del 2009

Només Esquerra aguanta a Madrid

No escapa a ningú que la resolució de la qüestió del finançament marcarà en bona part el que resta de legislatura al Principat. Fins ara, el paper d’Esquerra ha estat una garantia per tal que el Govern de Catalunya hagi mantingut una posició de fermesa davant els incompliments i les excuses de mal pagador de Zapatero. No és poca cosa si es té en compte que, paral·lelament, s’ha encarregat també de mantenir ben viva la reivindicació d’un finançament just per a les “terres de paga catalana” entre els agents econòmics i els sectors més dinàmics de la societat civil dels Països Catalans.

...

Continuar llegint...

12 de Juny del 2009

Bona feina, Junqueras!

L’elecció d’Oriol Junqueras com a diputat al Parlament Europeu constitueix, es miri per on es miri, una notícia excel·lent per a tots aquells que creiem que els Països Catalans han de tenir veu pròpia a les institucions comunitàries. Ningú com ell defensarà amb dignitat i fermesa, i davant de qui convingui, el dret de la nació catalana a decidir lliurement el seu futur. Ni ningú com ell, evidentment, se sentirà tan directament compromès amb el treball a favor dels interessos dels sectors productius, els emprenedors, les classes mitjanes i la gent treballadora de casa nostra. I això, en un context de crisi econòmica com l’actual, no és poca cosa.

...

Continuar llegint...

05 de Juny del 2009

Si tu no hi vas, guanya Espanya

La campanya de les eleccions europees ha arribat a la seva recta final de manera previsible i gairebé sense sobresalts. Tal com era imaginable, l'atzucac en què es troba la via autonomista als Països Catalans, els efectes de la crisi econòmica sobre les classes mitjanes i els sectors populars i la malfiança cap una construcció Europea percebuda com a opaca i poc participativa han generat una indiferència general en relació als comicis del set de juny. Si això hi afegim els efectes espanyolitzadors de la bipolarització PSOE-PP, no costa gaire d'entendre perquè bona part de la població no se sent especialment concernida per la seva celebració.

I, amb tot, els catalanes i les catalanes ens juguem força coses a les eleccions de diumenge. No és només que , tal com s'ha repetit aquests dies fins a la sacietat, bona part de la producció legislativa estatal i autonòmica...

Continuar llegint...