e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Juny de 2012

No crec que sigui cert que “España se levanta sola y no necesita ser rescatada” com ha afirmat el ministre del Reino de  Espanya, el senyor Montoro. Amb actituds fatxendes com aquestes no només no sortirem de l’atzucac en que ens trobem sinó que estem contribuint a empitjorar la situació i convertint-nos en la riota d’Europa.  Jo no em sento gens representada per aquestes paraules. Veure que malgrat la gravíssima situació econòmica, encara es continua negant el rescat i practicant la tradicional fatxenderia madrilenya m’allunya cada vegada més d’aquesta Espanya actual que, a més, em recorda  l’Espanya expansiva del senyor Aznar que es creia que s’havia d’Espanyolitzar Europa.

El problema és que els governants estatals s’han acostumat a governar fent el fatxenda amb Catalunya. Si es pot mantenir als catalans en un espoli fiscal en el marc de la pitjor crisi econòmica de la història mentre se segueixen finançant AVEs a racons deshabitats d’Espanya, i no passa res, per que Europa hauria de ser diferent? Si es pot acusar als catalans de malbaratadors tot i ser els únics que han posat en marxa mesures d’austeritat serioses, mentre l’Estat manté plens de funcionaris ministeris amb totes les seves competències transferides, i no passa res, per que ara hauria de ser diferent?

Tant s’han acostumat a fer el fatxenda a Madrid, que pensen que també poden fer fatxenderia amb les institucions europees i els mercats del deute. Espero que molt aviat descobreixin que això a Europa no els funciona. Em sap greu veure que el Govern espanyol està menys tenint la necessitat d’Espanya de ser rescatada, sobretot em sap greu perquè hi ha una generació de catalans que ronden els 30 a qui el cost del rescat els pesarà com una llosa a les seves espatlles durant molts anys. És allò que en diríem una herència enverinada. Cada setmana Espanya gasta 2000 milions d’euros més que no té i, mentrestant el senyor ministre es permet fer-se el xulo.

A aquestes alçades ja no em crec que el govern de  Rajoy aprengui que no pot fer el fatxenda a Europa. És per això que els catalans hem de preparar-nos  per parar els peus als fatxendes. La fatxenderia surt massa cara!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3053
1
Comentaris afegits 
Francisco Javier (Singapur) 22-06-2012 - 07:56
Se segueixen finançant TAVs a racons deshabitats d'Espanya com Lleida, Camps de Tarragona i Girona. La faxenderia espanyola no entent de llengües ni nacionalitats... Salutacions.
TORNAR