e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Gener de 2012

El Regne Unit accepta celebrar un referèndum a Escòcia per decidir sobre la seva sobirania; el Canadà ja fa anys que permet que el Quebec voti lliurement sobre el seu futur. A casa nostra, en canvi, la intransigència del PP, del PSOE i d’altres poders fàctics i mediàtics espanyols segueix impedint-nos exercir el nostre dret a decidir.

PP i PSOE i companyia són estrictes defensors de la “indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible de todos los españoles”; però em sembla que aquesta intolerància no ajuda gaire a la defensa de les tesis unionistes, ans al contrari.

La flexibilitat que demostren el Regne Unit o el Canadà és un bon escenari per als independentistes, però també és el millor escenari per als unionistes; uns i altres poden defensar les seves idees amb diàleg, a partir de la raó, argumentant els pros i els contres de les seves opcions. I sembla de sentit comú afirmar que la defensa de les idees des del diàleg sempre serà millor que des de l’agressivitat, la intolerància o l’amenaça.

El que tothom que viu a Catalunya coneix i pateix és que els unionistes, els que defensen la “indisoluble unidad”, són els mateixos que promouen, defensen i reivindiquen la contínua discriminació i espoli fiscal per part de l’Estat cap a Catalunya, que sofrim tots i totes, ens sentim o no independentistes. El maltracte constant d’Espanya cap a Catalunya genera més independentisme o més unionisme? Ens fa acotar el cap o ens revolta? El que sembla clar és que ens genera a tots –tinguem la ideologia que tinguem- un escenari de violència i d’agressivitat que no és el millor per a la convivència.

Afortunadament, el Parlament de Catalunya discutirà aviat el Projecte de llei de consultes populars no referendàries proposat pel Govern; aquesta serà una nova proposta per al diàleg, una nova mà estesa a l’Estat i, en definitiva, una nova oportunitat per a totes les forces unionistes per ser menys intolerants envers Catalunya.

Perquè no es tracta de saber si poder consultar als catalans sobre el pacte fiscal o sobre el futur de Catalunya beneficia a uns o altres; es tracta d’entendre que no tenir dret de decidir només beneficia la intransigència, la irracionalitat i, en definitiva, la violència.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3681
1
Comentaris afegits 
Ferran (figueres) 25-01-2012 - 12:26
El dia que CiU posi al programa electoral "convocarem un referendum independentista" com ha fet en Salmond i tregui majoria, igual que ell, en parlem. Com sabeu que si ho feu perdeu les eleccions, murris!!!
TORNAR