e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Febrer de 2011

Tal dia com avui, jo era a Madrid

Avui fa 30 anys vaig iniciar un viatge de negocis amb un vol de Zuric a Buenos Aires, amb escala a Madrid. El dia 23 de febrer del 1981, a les 6 de la tarda vaig arribar a Madrid d'on sortiria cap a Buenos Aires el dia 24 a les 4 de la tarda. 

Un altre moment potser escriuré els detalls d'aquelles gairebé 24 hores passades a Madrid agafat per sorpresa en un intent de cop d'estat que vaig viure de primera ma al centre de Madrid on vaig anar per copsar la inquietud i fins i tot la por que la gent va sentir durant algunes hores, i conscient que assistia a un fet històric. 

Vist amb la tranquil-litat de dona el temps i la distància, i encara que és un fet poc i mal explicat, la possible tragèdia (que no va succeir malgrat els tancs a València) estarà sempre marcada per l'esperpèntica entrada de Tejero, amb el baix nivell del seu llenguatge i en un intent de cop d'estat molt mal organitzat com era d'esperar d'un règim on l'autoritat anava per damunt de la raó.


Moltes vegades s'ha escrit o parlat sobre la possibilitat que un fet similar es repetís a Espanya. Uns diuen que no, que l'exercit és ara més professional i que la democràcia està arrelada de manera suficient per resoldre els diferencies sense „Tejeros". D'altres pensen que si, que encara queden molts il-luminats que en un moment donat es transformarien en defensors de la pàtria (la d'ells). I potser tenen raó, ai las!.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1474
4
Comentaris afegits 
Oriol Moragues i Mas (Montreux) 26-02-2011 - 16:20
El periodista Xavier Borràs explica que la nit del 23-F circulaven llistes d'execucions sumàries a les casernes de la Guàrdia Civil. http://www.naciodigital.cat/opinionacional/noticiaON/1481/23-f/persistencia/transfranquisme
Oriol Moragues i Mas (Montreux) 25-02-2011 - 09:01
A més a més de català infecte, el comentari de més avall mostra la ignorància de la participació dels grups d'extrema dreta espanyols - al corrent del cop - en la preparació de llistes negres que durien a detencions massives de la part d'aquestes bandes.
N'hi ha que viuen d'estrellar-se (Barcelona) 24-02-2011 - 23:37
Oriol, ets un festival de l'humor, jajaja. Llistes negres, Xile, l'ESMA, Galtieri, Kissinger, jajajaja. Sí noi sí. El que tu diguis. Un cop d'Estat dissenyat pel Borbó amb els socialistes per fer un govern de concentració i tu feies les maletes. jajaja
Oriol Moragues i Mas (Montreux) 23-02-2011 - 16:11
Doncs jo tenia la maleta per tocar el dos perquè hi havia llistes negres a Catalunya per ficar-nos a molts als estadis com a Xile el 1973. I us puc assegurar que els "companys" de feina espanyols no s'estaren de recordar-m'ho: "haurien fet neteja".
TORNAR