e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Novembre de 2009

Els resultats del referèndum d ‘ahir a Suïssa han sorprès i complicat la posició internacional del país.

Amb un 57,5% de vots, la iniciativa que proposava prohibir la construcció de minarets a Suïssa va guanyar (vegeu al meu post del 12 de novembre).

Durant tota la campanya, tant als diaris com a la televisió o entre converses, el tema minaret va anar en segon o tercer lloc. Per la gent del carrer el fet de prohibir o no els minarets va ser l'excusa per parlar de la por creixent a una islamització del país. L'augment d'immigrants de Turquia, del nord de l'Africa i dels Balcans ha causat molts temors a bona part de la població que veu en aspectes externs (vestimenta, tracte social a les dones, el vel a les escoles...) una pèrdua de la pròpia personalitat i un perill «d'invasió» de certes idees contraries a la tradició històrica.

L'extrema dreta va fer una campanya molt subtil i molt ben finançada. Els partits contraris a la prohibició van confiar massa en uns valors com la tolerància religiosa o la significació arquitectònica i no ideològica dels minarets, i no van fer cap campanya eficaç.

Ara al govern oposat en bloc a la prohibició no li queda més remei que explicar a tot el món musulmà que la prohibició de minarets no va contra cap religió ni cap comunitat, i esperar que l'extremisme no faci sentir la seva veu.

Fins i tot és possible que el Tribunal Europeu d'Estrasburg declari la prohibició com contraria a les llibertats religioses que Suïssa sempre ha defensat. Segurament amb la votació d'ahir, democràtica malgrat tot, no hem arribat al final de l'assumpte dels minarets i em tocarà parlar-ne encara un parell de vegades.

Tal com està el pati, només ens faltava això.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1145
1
Comentaris afegits 
pep (Badalona) 30-11-2009 - 22:57
La meva més sincera felicitació al poble suís pel resultat del referèndum. Cal plantar cara a la islamització d'Europa i als covards que en són còmplices necessaris.
TORNAR