e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 d'Octubre de 2008

Monarquia discriminant

S'ha publicat la noticia que el Primer Ministre de la Gran Bretanya, Gordon Brown, ha encarregat a un grup parlamentari començar un proces que porti a suprimir dues normes de la Constitució d'aquell país.

La primera és la que diu que els catòlics estan exclosos d'accedir al tron, fins i tot si estan casats amb un o una catòlica encara que ells siguin anglicans. El fet que la Corona britànica mantingui unides la representació de l'Estat amb la de l'Església Anglicana és un anacronisme que només s'ha aguantat per el tradicionalisme innat del súbdits, peró que a la vista del comportament personal del membres de la família reial, no s'aguanta ni amb agulles. Suposo que l'idea de la supressió d'aquesta relíquia històrica tindrà molts opositors i per tant no puc augurar cap èxit a l'iniciativa del senyor Brown encara que m'agradaria el contrari.

La segona tracta de la supressió del principi de que el primogénit baró sigui l'hereu al tron, per damunt de les eventuals germanes nascudes abans que ell. Es un principi discriminatori, contrari a totes les lleis i convenis que parlen dels drets fonamentals de les persones ja que sense excepció sempre es condemna la discriminació per raó de sexe. Aquesta discriminació legal en tant que inclosa a la Constitució, però il·legal en tant que contraria al dret universal, no és exclusiva de la Gran Bretanya. Sense anar més lluny, a Espanya també existeix i és una vergonya que ningú gosi tocar aquest tema amb decisió de canvi, cosa fàcil en una Constitució bastant nova i per una monarquia creada sota el franquisme i per tant sense massa llast de passat històric, com és el cas de la monarquia britànica.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1095
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR