e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Novembre de 2009

He vist la minisèrie televisiva basada en la novel•la "Les veus del Pamano" de Jaume Cabré. Abans havia llegit el llibre i fins i tot escoltat una traducció a l'alemany que s'ha publicat com a àlbum amb 6 CD's.

Jaume Cabré no és cap desconegut en els ambients literaris de llengua alemanya, com és el meu a Suïssa. L'any 2007, l'any de la Fira del llibre de Frankfurt amb presència catalana, va publicar-se a Alemanya «Les veus del Pamano» (Die Stimmen des Flusses) en una excel•lent traducció de Kirsten Brandt, traductora també de la recent publicada novel•la «Senyoria», que en alemany ha conservat el títol i que justament avui es presenta a Hannover dins d'un acte cultural seguit d'una lectura.

Cabre no és l'únic autor actual català conegut, admirat i llegit a l'estranger. La seva qualitat ha fet que el publiqués l'editorial Suhrkamp, una de les de més prestigi a Alemanya cosa que sens dubte permetrà que l'obra de Cabré encara no traduïda, arribi aviat als lectors en alemany.

Amb Cabré, el nom de Catalunya tindrà més projecció exterior ja que com tantes vegades he dit, el camí de la cultura és l'únic que ens permetrà donar a conèixer la nostra personalitat, amb defectes i virtuts, de manera que més endavant la política trobi un terreny millor per conrear els fruits que tots desitgem pel nostre país.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1214
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR