e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Setembre de 2010

Les bones universitats catalanes

No faig res de nou si em miro les estadístiques i les enquestes del tipus que siguin amb una certa precaució. Com que no hi ha res que no es pugui manipular, s'imposa prudència, però certes noticies no poden deixar d'alegrar el meu esperit. 

QS World University Rankings ha publicat la llista de les 200 millors universitats del món. De l'estat espanyol només dues figuren dins de la llista : la UB (148) i la UAB (173).

Fa uns quinze dies escrivia sobre la necessitat que Catalunya promocioni un alt nivell d'investigació en tots els àmbits, com a única solució per fer part dels països competitius del present i del proper futur. 

Les dues universitats catalanes són un bon exemple i un motiu de satisfacció pel reconeixement internacional de la seva tasca, que per cert inclou l'ús del català amb tota naturalitat, cosa que probablement no serà massa destacada ni a fora ni a dins. 

Com que escric de Suïssa estant, un país petit com Catalunya, no puc deixar d'esmentar que 7 universitats suïsses figuren dins de les 200 millors, concretament el Politècnic de Zuric (18), el de Lausana (32) i les Universitats de Ginebra (71), Zuric (101), Basilea (137), Lausana (152) i Berna (162). 

No tot són bancs, formatges, rellotges i xocolata.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1136
4
Comentaris afegits 
Ramon (Suïssa) 13-09-2010 - 08:35
Pau Mora: Conec les universitats de Berna i de Zuric, de manera que el lloc assolit per les catalanes m'alegra. És una alegria relativa, és cert, i espero que seguiran millorant i demostrant que el català és un vehicle normal.
Pau Mora (BCN) 13-09-2010 - 00:22
Donc jo no diria pas que ser el 148 o el 173 sigui cap posició com per estar-ne orgullós, en realitat és força trist
Empresario y liberal (España) 09-09-2010 - 20:01
Sin embargo, las escuelas de negocios privadas catalanas IESE y ESADE sí que están entre las mejores del mundo. Parece que los Catalanes saben crear facultades excelentes, pero siempre y cuando no las "gestionen" los gobiernos...
Oriol Moragues i Mas (Montreux) 09-09-2010 - 09:21
Cal fixar-se en la concentració al Léman amb l'EPFL i les unis de Ginebra i Lausana. I cal saber que l'EPFL atrau estudiants del món sencer i no per fer l'Erasmus. L'EPFL té una Business Unit per ajudar a crear empreses als estudiants que n'ixen.
TORNAR