e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Agost de 2009

Les "ambaixades" del senyor Carod (1)


El senyor Carod-Rovira no disposa d'un càrrec amb pes polític ni dins del govern ni dins dels seu partit, de manera que pot dedicar temps (i pressupost) a ocupar-se de l' anomenada "política exterior" de Catalunya.

Aquestes delegacions de la Generalitat a l'exterior parteixen d'un principi comprensible per promocionar Catalunya com a entitat pròpia, és a dir, d'una manera diferenciada d'Espanya. De tal manera la idea és atractiva que fins i tot la ciutat de Barcelona està fent un tipus de campanya similar i l'alcalde Hereu obre també delegacions informatives sobre Barcelona en diversos llocs del món.

A mi, que visc fa 40 anys a l'estranger, totes aquestes despeses "institucionals" no m'han donat mai l'evidència de ser molt útils. Catalunya, ens agradi o no, es coneix poc, molt poc. L'assimilació amb Espanya, tan volguda per Madrid, ha fet que el nom de Catalunya "soni" a molta gent però sense apreciar el fet diferencial pretès. El turisme, no ens enganyem, tampoc majoritàriament s'interessa per la diferenciació de Catalunya i com a molt sap que parlem una llengua diferent de l'espanyol i poca cosa més.

A la vista dels resultats, sembla que obrir delegacions ha d'ajudar a un coneixement i un reconeixement internacional de Catalunya. La realitat s'obstina a demostrar el contrari. La manca d'entitat política acceptable internacionalment de Catalunya no permet fer determinades actuacions que serien pròpies d'un estat reconegut, i tot queda en recepcions per cercles reduïts, i poca cosa més.

Crec que la promoció de Catalunya no ha de començar pel fet polític sinó per dues iniciatives que obriran un camí per arribar-hi: la cultura i l'industria. Els dos conceptes estan resumits en dues paraules i per tant m'obliguen que demà proposi les actuacions que crec que poden donar a Catalunya un prestigi que ara per ara només existeix en una escala menor.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1256
1
Comentaris afegits 
Hayek (Barcelona) 20-08-2009 - 13:08
Posar etiquetes als nostres productes (MADE IN CATALONIA (spain)) és més útil que no pas totes les ambaixades juntes. Amb el MADE IN CATALONIA (spain) no es viola cap llei, es diu l'estat on es fàbrica (spain) però es posa l'émfasi en CATALUNYA
TORNAR