e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Març de 2010

La noticia disposa de tots els ingredients per tranquil•litzar, i fins i tot alegrar, a tothom: els Estats Units i Rússia han arribat a un acord per signar un tractat per a la reducció d'armament nuclear. Sembla que aquest tractat vol reduir fins a un terç les armes nuclears d'arreu del món, començant per les seves.

Si alguna cosa m'han ensenyat els anys és que les coses ni són com ens diuen ni són com sembla que són. Altrament dit, les explicacions que rebem sempre estan manipulades per no ofendre el dret a la informació, però mai són certes al cent per cent. Els que manen realment (que no són mai els que sembla que manen) no volen ensenyar les seves cartes marcades.

A mi m'agradaria saber els motius de la signatura del pacte de reducció d'armes nuclears, ara que tants països posseeixen aquest tipus d'armament destructiu: Xina, India, Pakistan, Israel, França, Corea del Nord i alguns altres, i fins i tot l'Iraq pot estar en condicions d'entrar en aquest selecte club de potencials destructors de la Terra.

Tant els Estats Units com Rússia poden destruir la humanitat amb una petita part de l'armament nuclear que diuen posseir. Reduir-lo fins a un terç no crec que ens permeti dormir més tranquils, encara que és millor destruir les armes que construir-ne de noves.

Aquest gest, que sembla fet pensant en benefici de la humanitat, no m'acaba de convèncer. Dubto que ens expliquin el fons de l'acord, si és que s'arriba a signar perquè encara ho han d'aprovar ambdós parlaments.

Tindria d'estar content, i estic amoïnat. Seran coses meves.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
862
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR