e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Desembre de 2010

Entre els documents que ha fet públics Wikileaks es poden trobar informacions interessants que, sense ser grans descobriments o secrets d'estat, ens permeten ratificar posicions cada vegada més esteses a l'hora de parlar del futur de Catalunya. 

Un document que transcriu la conversa que l'ambaixador americà a Paris va mantenir amb l'ex-primer ministre Michel Rocard, amb data 27 d'octubre del 2005, conté unes opinions poc escoltades a França i que mereixen ser-ho, també a Catalunya. 

Recomano llegir el document complert (wikileaks.ch/cable/2005/10/05PARIS7360.html) però ara voldria destacar el paràgraf segon que traduït ràpidament diu: 

„ Rocard, com abans el president Giscard d'Estaing, creu que l'história de França subministra les claus per entendre els polítics i la política francesa.... França es va auto-crear a base de destruir cinc cultures : la bretona, l'occitana, l'alsaciana, la corsa i la flamenca.... Som l'única nació d'Europa que és la creació militar d'un estat no homogeni... Això fa avui dia difícil governar a França. I explica la nostra dificultat de reformar-nos, la nostra lentitud ". 

Són paraules de Rocard que serveixen d'esperó i d'estímul als tebis que somien truites i que creuen que ja estem bé.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1107
2
Comentaris afegits 
Oriol Moragues (Montreux) 23-12-2010 - 15:31
I per destruir Nacions hi ha d'altres mètodes que hom els utilitza plegats: colonització (Tibet, Catalunya) enviant-hi milions de nacionals del país ocupant, terror militar, assetjament quan hom vol utilitzar la llengua en públic, humiliacions,etc
Oriol Moragues i Mas (Montreux (Suïssa)) 23-12-2010 - 15:26
Anàlisi encara falsa de la realitat històrica: l'objectiu d'Espanyols, Francesos, Turcs, Russos, Xinesos,etc, no és pas destruir "Cultures", és simplement destruir les Nacions. La destrucció de llurs llengües és un component més entre altres.
TORNAR