e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Novembre de 2010

Ja s'ho faran...?

Quan de Catalunya estant es parla de situacions lligades amb el govern d'Espanya, sovint surten els que ho critiquen argumentant que les coses d'Espanya no han de preocupar als catalans i que les nostres prioritats no són pas las d'anar comentant el que fan o desfan a Madrid. Ja s'ho faran, diuen.

Si i no. Per una part, mentre els catalans portin a la cartera el DNI espanyol, vagin a votar a les eleccions espanyoles i paguin impostos recaptats i (mal)distribuïts pel govern de Madrid, em sembla que algun dret s'ha de tenir de criticar.

D'altra banda, només mirant amb ull crític tot el que es manega a Madrid, podrà Catalunya combatre els greuges que pateix i evitar els mateixos errors el dia que toqui decidir amb independència. 

No ha esta mai una bona solució la de tancar-se dins la closca i esperar que escampi. La ineficiència del govern Zapatero, la gran manca de solucions i de personalitat del senyor Rajoy i fins i tot la funció decorativa de la monarquia han d'ocupar i preocupar als catalans que, com a mínim, ajuden a finançar tanta inoperància, encara que involuntàriament la veritat sigui dita. 

Les properes eleccions catalanes han de permetre donar el vot a qui més distanciament marqui de Madrid. No es tracta de fomentar cap revolució sinó d'encaminar una evolució que ha de portar a decidir el futur, un futur bastit sobre uns fonaments sòlids fets amb pedres de diferents característiques, però unides pel ciment de la voluntat comuna de ser un poble independent i unit.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
895
2
Comentaris afegits 
Oriol Moragues i Mas (Montreux (Suïssa)) 18-11-2010 - 10:42
Tinc la sort d'ésser suís i només he conservat el passaport espanyol per poder votar partits independentistes i si cal en un referèndum per a la Independència. És com si tenia també un passaport turc.
reaprofitat (Barceclona) 17-11-2010 - 15:32
De decorativa, la monarquia espanyola, res! Què més voldriem: seria la segona millor cosa després de la república.
TORNAR