e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Abril de 2009

Israel no s'ha d'enfadar

El President de l'Iran, Mahmud Achmadinedschad, va arribar ahir a Suïssa per tal de participar a la Conferencia sobre Racisme que s'obre avui a la seu de la ONU a Ginebra. Fins aquí res de molt especial.

Ahir, el President de la Confederació Suïssa va tenir una trobada amb el polític iranià i això ha estat motiu per molts durs comentaris i protestes per part d'organitzacions israelites per considerar que és una vergonya (literalment) que el President d'un país democràtic i respectuós dels drets humans s'assegui a conversar amb un poc menys que dèspota (literalment).

Amb tots els respectes per el passat històric i per la situació present en la que es troba Israel i els seus ciutadans, no s'han de perdre de vista varies coses. Primera, Suïssa acull indirectament la Conferencia ja que l'organització és cosa de la ONU i Suïssa és la seu de la ONU a Europa, de manera que fins i tot existeix una extraterritorialitat del Palau de les Nacions, com si fos una ambaixada. Segona, el President del Govern del país que acull la Conferencia compleix amb un acte protocol·lari i de educació fent una trobada amb el primer mandatari d'un país amb el que Suïssa manté relacions diplomàtiques normals. Tercera, ja fa molts anys, Suïssa representa a Teheran els interessos dels Estats Units( com també ho fa a Cuba) de manera que és molt positiu que els dos polítics es parlin perquè no és segur que el diàleg solucioni els problemes dels Estats Units amb l 'Iran, però si que és segur que sense diàleg no es poden arreglar.

I si de moment el diàleg és per intermediari, potser servirà per que sigui directe dins de poc temps.

Almenys val la pena intentar-ho.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1078
1
Comentaris afegits 
Eva (Barcelona) 20-04-2009 - 21:45
Palestina 1947-2009, un caso insólito en la historia: los inmigrantes asumen el poder y mediante la limpieza étnica entre la población autóctona, terminan por expulsarlos a países vecinos ... Todo ello con el apoyo de la democracias occidentales ...
TORNAR