e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Novembre de 2009

Imagineu-vos una empresa gran, molt gran, amb un ample equip directiu. Al capdavant de l'empresa, col•locat per raons familiars, s'hi troba un senyor que no ha necessitat demostrar cap qualitat per arribar on és.

El capdavanter no té cap funció especial excepte la de ferdonar un tomb per l'empresa un parell de dies cada mes i assistir a les recepcions quan visita l'empresa algun client de casa o de fora.

No cal dir que el sou del capdavanter és generós i la majoria de despeses van a càrrec de l'empresa. Per contracte, el capdavanter signa tots els papers importants però ho fa per pura formalitat ja que ni necessita conèixer el que signa, ni té cap opinió ni cap responsabilitat. A més a més, un contracte "blindat" li garanteix dispensa si comet algun acte del que en podríem dir "penats per la llei". Per cert, el seu càrrec està previst que quedi dins de la família, de manera que es converteix "de facto" en vitalici.

Tothom estarà d'acord que una tal empresa no és viable, que no pot durar quatre dies sota aquestes condicions i que s'imposa una revisió total de les estructures i els contractes per no seguir amb un esquema injust i caduc.

L'article 56.3 de la Constitució espanyola diu literalment: "La persona del rey es inviolable y no está sujeta a responsabilidad" i l'article 64.2 defineix que «de los actos del Rey serán responsables las personas que los refrenden", Comentant l'article 62, els lletrats constitucionals diuen que «el Rey no tiene ninguna función de defensa del buen orden constitucional; su actuación es debida y obligatoria, por eso hemos llamado a estas funciones "funciones-deber".

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1203
2
Comentaris afegits 
FERRAN (BARCELONA) 18-11-2009 - 10:00
com diuen molts, però és una institució democràtica i que pot ser fiscalitzada. Avui en dia,cap raó pot justificar la monarquia. No que sigui per evolució mental de la societat.
FERRAN (BARCELONA) 18-11-2009 - 09:59
La monarquia fou necessàiria per fer la transició a un règim de llibertats (imperfecte, però de llibertats). Ara bé, crec que aquesta institució caurà com a una closca buida aviat, dons ara ja no té cap missió a realitzar. La República pot ser més cara
TORNAR