e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 d'Agost de 2010

Segons l'Estatut, Catalunya té com a símbols nacionals la bandera, la festa i l'himne (article 8). De manera no-oficial s'han anat creant una sèrie d'imatges que de manera gràfica permeten a la gent sentir i demostrar el fet de pertànyer a una comunitat, en aquest cas Catalunya. 

Segons els moments històrics i polítics, els símbols més emprats han estat l'escut (en totes les seves formes i maneres fins arribar als adhesius), la barretina, la sardana, la Moreneta, els castellers, el pa amb tomàquet i el Barça, per donar només alguns exemples. 

Jo mai no he arribat a entendre l'elecció del burro català o l'ase català, ni m'hi he sentit mai identificat. Segurament va ser una elecció rebuscada per tal de contrarestar la presencia del "toro de Osborne". Oposar la paciéncia a la força bruta, destacar el bon caràcter enfront a una reacció salvatge etc. etc. segur que van ser arguments a l'hora de triar el burro. 

Tret de donar l'ocasió a fer brometes sobre els catalans i els rucs, desconec fins a quin punt la imatge de l'ase ha servit per valorar el caràcter català més enllà de l'Ebre i dels Pirineus. Posats a fer, jo crec que els castellers representen molt millor el nostre tarannà general i simbolitzen millor l'actitud que els catalans han de practicar ara més que mai.

Un castell humà només es pot fer amb l'actuació coordinada de tots, i demana no solament força sinó també treball d'equip i poc protagonisme individual. Justament les qualitats que trobem a faltar entre els polítics en un moment que el castell català acaba de començar a alçar-se. Tothom pot trobar el seu lloc en un castell: la pinya, el tronc, el pom de dalt, el folre, les manilles i els puntals donen la possibilitat de trobar el lloc més adient a les qualitats de cadascú.

Deixem-nos per un temps del burro i pensem en el símbol dels castells per tal de no desaprofitar cap esforç per aixecar entre tots la pàtria que volem.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1113
1
Comentaris afegits 
joan (matarruecos(mataro)) 23-08-2010 - 13:51
mal anirà un poble que te com a símbol un equip de futbol(Catalunya es el Barça i RONALDINHO...)patetic
TORNAR