e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Febrer de 2011

El franquisme del PPC

Em costa molt escriure PPC ja que no veig massa justificació a la C de Catalunya que sembla posada per definir la seu del partit i no per demostrar una identificació amb el país. 

Doncs bé, el PPC ha tingut la brillant idea de col-locar al peu de l'obelisc de la cruïlla del passeig de Gràcia i la Diagonal de Barcelona una figura en honor del rei Juan Carlos I per substituir el buit que ha deixat l'estàtua de la Victòria franquista acabada de retirar.


Aixecar monuments a fets històrics relativament recents sempre suposa un perill ja que si es gira la truita les veus per retirar-los o transformar-los seran inevitables. També és un risc posar noms de personatges vius a carrers, places o escoles. Val la pena de recordar, si més no com a anècdota, que a Cuba no s'han erigit monuments a Fidel Castro, ni han batejat carrers o indrets amb el seu nom. Tractant-se d'un règim personal i monopolista, sorprèn la manca de culte urbà.

El PPC, que sembla molt poc interessat en les coses específiques de Catalunya, creu que Barcelona necessita honorar al rei Juan Carlos d'una manera tan lluïda com és una figura en un lloc tan destacat. Per damunt de les meves poques simpaties amb la institució monàrquica en general, em demano que ha vist el PPC com a mèrits en el rei per fer la proposta del monument. 

Una de dues: o el PPC vol fer la punyeta amb la seva demanda o sent nostàlgia dels temps de Franco i no ha vist res de millor que fer un acte de vassallatge envers d'un rei amb arrels franquistes. I mentrestant, l'atur no para d'augmentar, cosa que tindria d'ocupar tant temps als polítics que no els hi quedaria ni un minut per estàtues i altres mandangues.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1337
2
Comentaris afegits 
Oriol (Montreux) 04-02-2011 - 14:15
El PPC és - amb el PSC - el partit dels Espanyols de Catalunya. És com si al Tíbet hi havia el PPT i tots els seus membres són Xinesos i parlen xinès i menyspreen el tibetà i els tibetans. PPC, PSC, C'S, et són els partis de la Colònia Espanyola
Oriol Moragues (Montreux) 04-02-2011 - 01:34
Citar sempre el Franquisme és obldar el que hi hagué abans amb Primo de Rivera i la clau de tot el 1714. El Franquisme fou la "Solució Final al Problema Català" que no pogué aplicar-se - deportació al Nord d'Àfrica - perquè Hitler perdé la guerra.
TORNAR