e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Maig de 2009

El dret a reclamar


Abans d'ahir vaig comentar les negres previsions turístiques a Europa per l'estiu vinent. Avui voldria tocar un aspecte menys conegut i més distret : el de les reclamacions que els turistes adrecen a les agencies de viatges.

Naturalment em referiré a les reclamacions que es fan a Suïssa, on també existeix l 'Oficina del Protector dels Viatgers, complementària de les reclamacions que es fan directament a les agències organitzadores dels viatges.

Una quants exemples ens donan una idea de lo escarafallosos que poden arribar a ser una gent en principi suposadament culta i preparada. Un suïs va reclamar, arribant d'un viatge a Egipte :" Lamentablement, el tour que entrava dins dels « paquet » va ser molt poc variat, és a dir, masses piràmides " .

Un altre, molt poc preparat i sense la més mínima noció de geografia, desprès de reclamar de l'hotel de Mallorca on estava allotjat, "perquè no l'hi agradava ", va demanar tornar a Suïssa. Tots el vols estaven plens, de manera que va respondre a l'agència de viatges que "no hi ha cap problema: estic a Espanya i agafaré el tren" .

Un client es va queixar d'un viatge a la Índia : « Perquè tinc de menjar sempre curry ? »
Una senyora també va demostrar poc coneixement del lloc on anava perquè insistia en llogar un cotxe a una de les illes Maldives que, com que són majoritàriament esculls de coral, estan en part lliures de cotxes. Un altre turista a les Maldives va reclamar que la platja estava bruta : « La sorra tenia masses fulles de palmera ».

En general, un 3 % dels viatgers reclamen o critiquen les seves vacances. La meitat rep algun tipus de compensació. També es constata un augment de les reclamacions perquè avui dia amb els mòbils, les càmeres digitals i el correu electrònic, l'operació de reclamar s'ha fet més fàcil, encara que la majoria protesten per coses d'importància menor.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
720
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR