e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Febrer de 2012

 

El nivell de democràcia d'un país no es pot mesurar tan fàcilment com la temperatura o el pes. Tots sabem que hi ha democràcies i democràcies i que l'antiga Grècia, històricament "inventora" de la democràcia, avui no seria acceptada com exemple de igualtat entre tots els ciutadans.

A Alemanya sembla ser que la democràcia funciona a un nivell bastant alt si considerem que el fins ara president del país ha dimitit, pressionat per les sospites i les evidències de certs comportaments incompatibles amb el càrrec que exercia. Per cert que és el segon president que dimiteix en poc més de dos anys, encara que per raons ben diverses.

El president d'Alemanya no disposa de poder executiu encara que per la seva posició representa a l'interior i a l'exterior l'imatge del país i conseqüentment els ciutadans li demanen un comportament personal net i lluny de tota sospita d'ordre polític, econòmic o social. 

La diferència amb altres països es molt clara, i sense anar més lluny constatem que Espanya no disposa d'un nivell democràtic igual al alemany ja que el cap de l'estat ni és elegit, ni pot ser jutjat, i l'opinió pública, almenys fins ara, ni el critica ni li demana explicacions de res directament lligat amb el seu comportament personal, les seves finances o el seu entorn. I si algun dia plega, el substitut ja està decidit sense que els ciutadans l'hagin escollit o ratificat.

Ja ho he dit al començament: hi ha democràcies i democràcies. Per ara.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
669
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR