e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Desembre de 2008

Cuba i els Estats Units

 

 

Fins ara tothom creia que les relacions polítiques i diplomàtiques entre el govern de Cuba i el dels Estats Units existien només a través d'intermediaris. L'ambaixada de Suïssa a La Havana fa molts anys que és l'encarregada dels afers dels EEUU i d'altres països que han mantingut unes relacions ininterrompudes amb Cuba (cas d'Espanya, Canadà o Mèxic) han fet també d‘enllaç puntualment.

Ara he llegit una entrevista que l'actor i director de cinema americà Sean Penn ha fet a Raúl Castro a finals d'octubre. La podreu trobar a la pàgina: http://www.huffingtonpost.com/sean-penn/mountain-of-snakes_b_146765.html. Per cert que Penn també va entrevistar a Hugo Chávez de Veneçuela.

De les declaracions de Raúl Castro m'interessa destacar lo següent : El 17 de febrer del 1993 van començar els primers contactes secrets entre Cuba i els Estats Units des la Revolució Cubana. El maig del 1995 van acordar fer trobades mensuals entre alts representants d'ambdós governs. Fins avui dia han fet 157 reunions, unes vegades a Guantánamo i d'altres en territori cubà.

També fan maniobres comuns, amb intervenció d'helicòpters dels dos exercits, per entrenar casos d'emergència.

L'historia sempre s'explica d'una manera i els fets van sovint per un altre camí. Res d'estrany si pensem que els que manen no són els que sembla que manen.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
647
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR