e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 d'Octubre del 2008

L'ecologia i el salmó de Basilea

A la ciutat de Basilea un salmó va mossegar l'ham d'un pescador. Fins aquí la noticia no te res d'extraordinari.

Era el primer salmó que es pescava a Basilea en els darrers 50 anys. Com si volgués celebrar l'aniversari, l'exemplar era una femella de 91 centímetres de llarg que feia molt goig. Després de fer un parell de fotos amb el seu móbil, el pescador va tornar el salmó al riu.

Cinquanta anys esperant el retorn dels salmons és molt temps. Val a dir que el Rin es navegable a partir de Basilea fins a la desembocadura al Mar del Nord prop de Rotterdam i manté un tràfic molt important. Vuit centrals elèctriques presenten obstacles difícils de superar per els peixos que, com els salmons, pugen a contracorrent els rius fins anar al punt on van néixer, en una migració anual només interrompuda per condicions adverses com les construccions humanes i la...

Continuar llegint...

07 d'Octubre del 2008

La tolerància i el lleó de la Metro

Als diaris per internet (que són els que tinc a l'abast a Suïssa) excepte a e-noticies no he vist cap ressenya sobre l'entrega el passat divendres del " XIV Premio a la Tolerancia" atorgat per l'Associació per la Tolerància, faltaria més!. L'afortunat ha estat el periodista d'Onda Cero Carlos Herrera.

En el seu discurs a l'acte d'entrega del premi, el senyor Herrera, Mister Tolerància, va dir (copio de e-noticies) : " Els no nacionalistes som translúcids. No ens veuen. No existim.... Per a la Barcelona políticament correcta, vostès no existeixen, jo no existeixo... encara que siguem capaços de transmetre un missatge a la societat. Per això aquest valor sagrat de la tolerància se'ns fa més imprescindible que mai" etc. etc..

Gràcies, lector, per aguantar la citació. Bona prova de tolerància.

A mi, si una auto anomenada...

Continuar llegint...