e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Febrer del 2012

Democràcia a mida

 

El nivell de democràcia d'un país no es pot mesurar tan fàcilment com la temperatura o el pes. Tots sabem que hi ha democràcies i democràcies i que l'antiga Grècia, històricament "inventora" de la democràcia, avui no seria acceptada com exemple de igualtat entre tots els ciutadans.

Continuar llegint...

04 de Febrer del 2012

Maneres de començar el dia

 

Les formules per començar el dia ben despert i amb energia per plantar cara a tot el que ens arribi són molt individuals. Hi ha qui prefereix fer uns minuts de gimnàstica, d'altres prenen un complexe vitamínic i fins i tot alguns asseguren que uns ous ferrats i un cafè ben fort són imprescindibles. 

Continuar llegint...

28 de Gener del 2012

Ara és el moment

 

La fallida de Spanair demostra fins a quin punt els fets van demostrant la tàctica dita del "salami" (un tall fi darrere l'altre) per aconseguir que Catalunya se'n vagi a fer punyetes.

En les actuals circumstàncies econòmiques es fins i tot explicable que la Generalitat no pugui injectar...

Continuar llegint...

17 de Gener del 2012

Monarquia "versus" República

 

Les activitats sospitosament il·legals d'un membre de la família reial espanyola ha tornat a disparar la polèmica "monarquia versus república" que apareix i desapareix cada dos per tres. 

Catalunya tolera passivament la monarquia espanyola, encara que cada vegada menys, degut a una manca de moviments continuats i efectius que portin a un sistema polític diferent a l'actual (la independència per a alguns, o el federalisme republicà amb Espanya per els més conformistes).

Em sembla evident que la monarquia espanyola ha sofert els darrers anys un desprestigi que s'ha produït en gran part per culpa dels mateixos membres reials, i també per la maduresa que algunes noves generacions demostren davant una institució imposada i de principis propers a...

Continuar llegint...

06 de Gener del 2012

Segona carta republicana als Reis

 

Benvolguts senyors

L'any passat us vaig escriure una carta oberta que, malgrat totes les il·lusions que la van generar, no ha tingut ni de bon tros la resposta que jo esperava de vosaltres. 

Recordaré el text complert: 

"Benvolguts senyors

Quan tenia sis anys vaig descobrir que els regals que cada any em trobava al balcó de casa els compraven els meus pares i no vosaltres. Més tard vaig saber que l'únic evangeli que parla de vosaltres no diu res de Reis sinó de mags, ni diu que éreu tres, ni us dóna cap nom, de manera que molt aviat vaig decidir que no sou res més que un invent. 

De totes maneres, sou un invent que genera il·lusions a grans i a petits i per aquest motiu podem...

Continuar llegint...

31 de Desembre del 2011

Frases dedicades

 

Quan l'any acaba, és un costum molt arrelat fer balanç del passat i fer pronòstics pel futur. Temes per discutir no en manquen i entre els favorits trobem la crisi econòmica, la crisi de govern i la manca de idees que puguin tranquil·litzar als ciutadans corrents, que són els que tenen més paperetes en el sorteig de les retallades, reduccions i sacrificis. 

Acabaré l'any del blog amb un parell de citacions que tothom podrà deduir a quines persones, institucions o fets van dedicades. 

...

Continuar llegint...

27 de Desembre del 2011

Innocentada reial?

Un diari digital informa que demà, dia 28 de desembre, la "Casa Real" ha convocat a la premsa, segurament per donar detalls sobre la distribució que el Rei fa dels més de 8 milions d'euros que rep dels pressupostos de l'Estat. 

Escollir el dia dels Sant Innocents per explicar les despeses reials és segurament obra d'un republicà camuflat entre els assessors del Rei. Dels 365 dies de l'any, han anat a escollir la data que permetrà que la noticia surti al costat d'altres com que el monument a Colom de Barcelona serà desmuntat i girat perquè el dit de l'almirall assenyali finalment cap a Amèrica, o que a la Plaça Catalunya es muntarà un "càmping" permanent, amb serveis de dutxa i vàters, per permetre que les manifestacions regulars tinguin...

Continuar llegint...

15 de Desembre del 2011

La "R" de ERC

Fa quinze dies vaig escriure un comentari sobre la monarquia en el que deia que el partit amb una R callava i no treballava per una República. El comentari no va agradar a alguns lectors, que van fer us del dret de queixar-se.

Ahir, el lider dels independentistes catalans al Congrés de Madrid va ser rebut, protocolariament, pel Rei d'Espanya. Alfred Bosch va comunicar al Rei, verbalment i per escrit, que la seva formació seguirà treballant...

Continuar llegint...

09 de Desembre del 2011

Tornem-hi amb "El burro alemany"


Un lector del meu blog, Pep de Badalona, va publicar un comentari al meu escrit "El burro alemany" i em va tractar d'imbècil.

Escriu el Pep: "Jo tinc un nombre determinat de vacances durant l'any i les distribueixo com em rota previ avís a la meva empresa", i acaba argumentant que "els ponts no són vacances addicionals".

El Pep de Badalona, que em va tractar d'imbècil, es va precipitar perquè ni va llegir bé el meu escrit en forma de conte, ni tampoc va llegir els diaris on tant els sindicats UGT com CCOO...

Continuar llegint...

03 de Desembre del 2011

El burro alemany

Acte I

Siegfried M. es va despertar el dilluns, com cada matí, a dos quarts de set. Vivia a cinc minuts de la parada de l'autobús i amb 25 minuts de trajecte arribava pràcticament davant l'entrada de la fàbrica on era oficial mecànic per començar el seu treball puntualment a tres quarts de vuit. 

Abans de pujar a l'autobús anava al distribuïdor d'un diari gratuït i amb la lectura del seu exemplar, el rutinari trajecte se li feia més curt i menys avorrit. 

A la tercera pàgina del diari va llegir una curta noticia sobre Espanya que tractava del costum de fer...

Continuar llegint...