e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 d'Abril del 2012

Lleis inútils i lleis necessàries

 

 

Ja ho vadir Montesquieu (1689 - 1755): "Les lleis inútils afebleixen les necessàries".

El senyor Rajoy i "companyia" disparen cada dia una parell de salves...

Continuar llegint...

08 d'Abril del 2012

Espurnes ( i 3 )

• El ministre d'Economia ha anunciat més retallades a sanitat i educació. Espero que no ha facin per poder governar una població dòcil cada vegada més malalta i més ignorant. O potser si. 

• Si el govern del senyor Rajoy disposés d'un Departament de Personal com els de les empreses, pocs ministres tindrien un contracte. 

• Ja ho deia Joan Brossa: " Enraonen en català, però a la més mínima ocasión lo dejan delante de un interlocutor de habla castellana."


Continuar llegint...

06 d'Abril del 2012

Espurnes (2)

 

• Podem mirar-nos en el mirall i repetir cada dia : "Som uns pobrets. No ens entenen. No ens estimen". O podem trencar el mirall i anar per feina.

• Els atacs a la llengua catalana van en augment. Són molts, i no tots de regions castellanoparlants, els que intenten deixar com un drap brut qualsevol iniciativa que afavoreixi l'ús normal del català. Incultes actuant en nom de la cultura.

• Per molt que ho intentin dissimular, els que ens manen han decidit no decidir.Continuar llegint...

04 d'Abril del 2012

Espurnes (1)

 

•Les mesures econòmiques que el govern de Madrid proposa demostres dues coses : que no tenen cap solució i que no han entès el problema. 


•Governar i jugar als escacs s'ha de fer amb el cap.

Continuar llegint...

24 de Març del 2012

Endarrera aquesta gent ...

 

Les relacions de Catalunya amb Espanya, és a dir amb el govern de Madrid, han estat dominades els darrers quaranta anys per un reguitzell d'actuacions imperialistes per part del govern central. 

Mani qui mani a Madrid ha quedat demostrat que és impossible trobar la manera de conviure respectant els drets de...

Continuar llegint...

17 de Març del 2012

Miquel Calçada a TV3

 

La noticia publicada a El Mundo sobre el possible nomenament de Miquel Calçada com a director de TV3 ha provocat un allau d'opinions apassionades, tant a favor com en contra, que Internet s'encarrega de fer arribar a qui ho vulgui llegir.

En realitat, poques persones poden exhibir un historial comunicador tant extens i amb...

Continuar llegint...

12 de Març del 2012

Més vacances? No, gracies


El cap de setmana, la majoria de votants de Suïssa van decidir no acceptar la proposta sindical que demanava 6 setmanes de vacances per a tothom. 

Un 66,5% dels votants va rebutjar la iniciativa d'una manera tan clara que pocs comentaris es poden fer. Totes les iniciatives que els darrers 30 o 40 anys han proposat reduccions del temps de treball, per activa o per passiva, han fracassat. 

Dos fets s'han de destacar en tot això : primer, que a Suïssa es demana l'opinió dels ciutadans moltes vegades a l'any per tal de que els que governen recordin...

Continuar llegint...

10 de Març del 2012

Solucions, ara

 

El malestar de molts catalans envers les actituds repetidament despectives que Espanya regularment ens etziba, tant en assumptes polítics com econòmics i fins i tot culturals, fa que cada vegada amb més força es plantegin públicament sortides a aquest encalç continu.

Norman Davies...

Continuar llegint...

03 de Març del 2012

Estat propi?


Observar les coses de lluny, vull dir amb distància física, té avantatges i inconvenients. Per una part és possible jutjar fets i persones amb una certa flegma, amb un criteri poc influït per l'entorn, però per altre banda pot mancar justament l'entorn que permet conviure amb el contrast d'opinions diari que enriqueix els coneixements i les idees pròpies.


Segons les darreres estadístiques publicades, només un 29% dels catalans vol un estat propi, un 30 % desitja un estat dins una Espanya federal, 28% trien ser una comunitat autònoma dins d'Espanya (cosa que amb tots el defectes que es vulgui ja existeix ara) i un 5% preferiria ser una...

Continuar llegint...

25 de Febrer del 2012

Les sabates de la Presidenta

La senyora Eveline Widmer-Schlumpf és un dels set membres dels govern suïs, amb el departament de finances al seu càrrec. També durant tot l'any 2012 és la Presidenta del país, càrrec anual i rotatiu entre els membres del govern. 

La senyora Widmer-Schlumpf, originaria del cantó dels Grisons, a l'extrem est de Suïssa viu al centre de la ciutat de Berna per raó dels càrrecs que ocupa. 

La ciutat de Berna , en la seva part antiga, disposa de sis kilòmetres de passatges coberts, anomenats Lauben,...

Continuar llegint...