e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Novembre del 2012

El ventilador

Com era d'esperar, el ventilador destinat a escampar la porqueria s'ha engegat just en el moment on pot tenir més ressò. No crec que ningú sigui tant innocent com per sorprendre's del ventilador ara que arriben una eleccions que, per primera vegada, fan que es parli de l'independència de Catalunya amb una intensitat mai vista.

La premsa espanyola ha demostrat un gran plaer reproduint la noticia de "El Mundo" sobre probables comptes bancaris a l'estranger de Jordi Pujol, Artur Mas i famílies. El director de "El Mundo", a qui...

Continuar llegint...

28 d'Octubre del 2012

A qui vol enredar, senyor Rajoy?

 

La seva entrada fent campanya per les eleccions del 25 de novembre, abans de que oficialment hagi començat, demostra moltes coses. En primer lloc que vostè només visita Barcelona quan li convé al seu partit, falsejant la funció de president de tots que vostè i els seus predecessors sempre s'han penjat a la solapa.

 

...

Continuar llegint...

09 d'Octubre del 2012

Professions fiables

Les estadístiques no sempre serveixen per donar valors confiables, principalment per les possibilitats de manipulació difícilment detectables. Malgrat tot, pot arribar a ser interessant llegir certes estadístiques referides a comportaments, gustos i costums de la gent, sense connotacions directes d'ordre polític, comercial o financer.

Un recent llibre publicat amb el títol de " La Suïssa en llistes" presenta xifres, dades i fets directament relacionats amb la pàtria, natura, esport, religió i un llarg...

Continuar llegint...

05 d'Octubre del 2012

La ironia del senyor Vidal-Quadras

El senyor Alejo(Aleix) Vidal-Quadras va escriure ahir en el seu blog la declaració següent :

" En este contexto de validez del imperio de la ley, dije en clave irónica que un general de brigada de la Guardia Civil tomaría el mando de los Mozos de Escuadra como parte de la operación estrictamente constitucional de restablecer el Estado de Derecho pisoteado por el Presidente de la Generalidad."

Continuar llegint...

29 de Setembre del 2012

Personatges esverats

Personatges com el senyor Alejo Vidal-Quadras o el senyor José Manuel Lara són inevitables en una societat on tothom pot dir el que pensa, fins i tots aquells que no creuen massa en la democràcia.

Si només l'anunci, sense data ni text, d'una consulta als catalans pot esverar tot un vice-president del parlament europeu i a un empresari molt important del món de la comunicació, no vull ni imaginar-me quants Vidal-Quadras i quants Laras sortiran dels amagatalls quan la consulta demostri la voluntat de la majoria de catalans de caminar per un...

Continuar llegint...

23 de Setembre del 2012

El temporal s'atansa

Com era de preveure, abans de que Catalunya, mitjançant el seu Parlament, prengui decisions sobre el futur ja ha començat a anunciar-se una tempestat que de moment no va més enllà de quatre gotes però que promet pluges fortes i calamarsa per les properes setmanes.

El dimarts dia 25, el Parlament obrirà el debat de política general i s'esperen decisions importants com la de avançar les eleccions, definir on es vol arribar i senyalar el camí per arribar-hi.

...

Continuar llegint...

15 de Setembre del 2012

Tot esperant ... el líder

 

Les reaccions a Catalunya i a Espanya al voltant de la manifestació del dia 11, principalment les negatives, demostren una vegada més que el camí que porta a decidir lliurement el futur és l'únic que s'ha de seguir.

 

Continuar llegint...

08 de Setembre del 2012

Tot depèn de nosaltres

La manifestació del dia 11, convocada per l'ANC amb el lema "Catalunya Nou Estat d'Europa", ja està provocant esveraments, penediments, amagades i actituds de sorpresa.

Tothom disposa del dret d' anar a la manifestació, o de no anar-hi, sense necessitat de donar masses explicacions, llevat dels anomenats "personatges públics" que si que han d'explicar la seva posició perquè els seus càrrecs, del nivell que siguin, ho porten implícit.

...

Continuar llegint...

02 de Setembre del 2012

Progrés i natura

El dissabte dia 1 de setembre en un parc públic de la ciutat de Zuric es va plantar una noguera. Fin aquí res d'especial, encara que sempre es simpàtic llegir que en una ciutat es planten arbres .

 

Resulta que l'any 2003 es van comptabilitzar 5.000 arbres fruiters dins del perímetre de la ciutat de Zuric, quantitat que es va considerar d'alarma vist que el creixement urbanístic havia eliminat una gran quantitat d'arbres per donar pas a industries i habitatges.

...

Continuar llegint...

28 d'Agost del 2012

Escolti, President...

Vostè, senyor Mas, ha donat la sensació d'haver perdut el nord, com es diu vulgarment. Fer coincidir la sol·licitud de rescat a Espanya amb la declaració de no assistència a la manifestació de la Diada és una badada de vostè i dels seus assessors.

El rescat, tothom ho sap, es farà amb el nostres diners, situació esperpèntica i que per ella mateixa ja justifica girar l'esquena al govern de Madrid. Per altre banda, l'entrevista amb el senyor Rajoy per parlar del pacte fiscal, d'un pacte fiscal aprovat pel Parlament,...

Continuar llegint...