e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Gener del 2012

Ara és el moment

 

La fallida de Spanair demostra fins a quin punt els fets van demostrant la tàctica dita del "salami" (un tall fi darrere l'altre) per aconseguir que Catalunya se'n vagi a fer punyetes.

En les actuals circumstàncies econòmiques es fins i tot explicable que la Generalitat no pugui injectar...

Continuar llegint...

17 de Gener del 2012

Monarquia "versus" República

 

Les activitats sospitosament il·legals d'un membre de la família reial espanyola ha tornat a disparar la polèmica "monarquia versus república" que apareix i desapareix cada dos per tres. 

Catalunya tolera passivament la monarquia espanyola, encara que cada vegada menys, degut a una manca de moviments continuats i efectius que portin a un sistema polític diferent a l'actual (la independència per a alguns, o el federalisme republicà amb Espanya per els més conformistes).

Em sembla evident que la monarquia espanyola ha sofert els darrers anys un desprestigi que s'ha produït en gran part per culpa dels mateixos membres reials, i també per la maduresa que algunes noves generacions demostren davant una institució imposada i de principis propers a...

Continuar llegint...

06 de Gener del 2012

Segona carta republicana als Reis

 

Benvolguts senyors

L'any passat us vaig escriure una carta oberta que, malgrat totes les il·lusions que la van generar, no ha tingut ni de bon tros la resposta que jo esperava de vosaltres. 

Recordaré el text complert: 

"Benvolguts senyors

Quan tenia sis anys vaig descobrir que els regals que cada any em trobava al balcó de casa els compraven els meus pares i no vosaltres. Més tard vaig saber que l'únic evangeli que parla de vosaltres no diu res de Reis sinó de mags, ni diu que éreu tres, ni us dóna cap nom, de manera que molt aviat vaig decidir que no sou res més que un invent. 

De totes maneres, sou un invent que genera il·lusions a grans i a petits i per aquest motiu podem...

Continuar llegint...