e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener del 2011

Pujol, Montilla i els llamps

Molt sovint, quan un polític es manifesta temps després d'ocupar el càrrec ho fa per justificar algunes de les seves decisions anteriors. Molt poques vegades un polític modifica públicament les posicions que va defensar en actiu, com si l'infalibilitat anés lligada al càrrec.

L ‘expresident Jordi Pujol ha publicat a la seva pàgina web un article on planteja la independència de Catalunya per primera vegada com una possibilitat i no només com a una opció. En entrevistes posteriors a l'escrit del dia 25 ha confirmat aquesta opinió. 

Com és natural, al senyor Pujol l'han obligat a fer de parallamps ja que de tots costats l'han criticat i tractat de senil, d'hipòcrita o d ‘oportunista. El darrer llamp l'ha llençat l'expresident Montilla que ha acusat Pujol de voler trencar l'espai central de convivència, afegint que aquesta actitud...

Continuar llegint...

16 de Gener del 2011

La solució és treballar més

Anem a pams: dues empreses suïsses, davant la devaluació de l ‘euro respecte al franc suïs i la conseqüent caiguda de les exportacions han decidit augmentar de dues hores el treball setmanal dels empleats, sense cap compensació econòmica. 

Els detalls de la decisió, que segurament crearà escola, són molt interessants. Totes dues empreses tenen una cartera de comandes plena però malgrat això els marges comercials s‘han reduït ja que molts contractes estan signats en monedes altres que el franc suïs, de manera que darrerament han deixat de guanyar entre un 15 i un 20 % calculat sobre francs. 

Augmentar el temps de treball significa produir més amb un cost menor per hora de treball de manera que es pugui compensar, si més no parcialment, la devaluació de l'euro, o la revaluació del franc segons es miri. 

Les grans...

Continuar llegint...

11 de Gener del 2011

El negoci de la FIFA

El futbol que gestiona la FIFA és un negoci, i després un espectacle i molt, molt enrere, un esport. 

El „show "que ahir va escenificar la FIFA, amb la complicitat del diari „France Football ", va demostrar una vegada més la hipocresia d'uns personatges encapçalats per l'impresentable suïs Joseph Blatter, capaços de treure diners com sigui amb la pretensió de fer un treball gairebé d'ONG en favor del futbol. 

Els catalans interessats pel futbol poden estar més que satisfets amb els tres finalistes al premi de millor jugador del món i amb els sis jugadors del Barça dins de l'equip ideal mundial. I també per Guardiola com a finalista entre els entrenadors. Tot molt merescut i per tant un gran dia pel Barça i per Catalunya, dins de l'àmbit futbolístic. 

La FIFA disposa a Suïssa d'un estatus especial que li permet...

Continuar llegint...

05 de Gener del 2011

Carta republicana als Reis

Benvolguts senyors

Quan tenia sis anys vaig descobrir que els regals que cada any em trobava al balcó de casa els compraven els meus pares i no vosaltres. Més tard vaig saber que l'únic evangeli que parla de vosaltres no diu res de Reis sinó de mags, ni diu que éreu tres, ni us dóna cap nom, de manera que molt aviat vaig decidir que no sou res més que un invent. 

De totes maneres, sou un invent que genera il-lusions a grans i a petits i per aquest motiu podem celebrar la vostra diada sense complexos. Els altres Reis, els que si existeixen, els que regnen en alguns països, no illusionen a ningú i només serveixen per omplir pàgines de revistes tan prescindibles com ells.


De manera que seguiré la tradició i us demanaré que porteu als qui ens governen una bona porció d'idees per resoldre la difícil situació general. Com ja sabeu, el...

Continuar llegint...