e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Febrer del 2009

L'ordinador m'ha trait

Sense avisar, sense donar el més mínim senyal de feblesa, el meu ordinador "ha fet figa".

Abans d'ahir, a traïció, l'ordinador va deixar de cumplir les seves funcions i es va emportar algunes informacions i dades que jo, per descuit, no havia assegurat exteriorment. El meu humor està en moments baixos.

En moments així és quan ens donem compte de la dependencia que ens em ( o ens han) creat amb els ordinadors. Arribada "la traïció" no sabem trobar adreces, no podem omplir formularis, no recordem el nom de la persona que ens va escriure preguntant quelcom, en fi, que no servim per a gran cosa. Peró és que sense ordinador no funciona cap empresa, cap botiga, cap banc ens donarà un cèntim del nostre compte, els semàfors s'apagarien i el món quedaria paralitzat.

Ara escric amb un ordinador...

Continuar llegint...

26 de Febrer del 2009

Els comentaris dels lectors del meu blog

Quan algú mostra públicament  alguna obra, de la importància que sigui, s’ exposa a rebre aprovacions i desaprovacions, i està bé que sigui així.  <>


La decisió d’escriure un blog  o un bloc (que encara no sé quina és la forma correcta en català) la vaig prendre de manera espontània i amb l’intenció de tractar temes manresans sense regularitat. De mica en mica em va anar entrant el „cuc“ i ara escric pràcticament set dies a la setmana i molt poc sobre Manresa.

Ja a l’inici vaig decidir no encaparrar-me en saber quans lectors tinc a cada post i per tant no vaig incloure cap comptador....

Continuar llegint...

24 de Febrer del 2009

Una enquesta fiable


Les enquestes que, sovint abans de eleccions, encarreguen els partits politics o certs diaris amb un inclinació coneguda han fet sempre sospitar els lectors i per tant no assoleixen l'efecte desitjat.

A Suïssa, on anem a votar cada any mitja dotzena de vegades un total de vint o més assumptes, les enquestes no són massa diferents de les d'altres països. Més ben dit, no eren.

S'ha creat una organització amb el nom de „Perspektive Schweiz" ( „Perspectiva Suïssa") amb la finalitat de donar regularment, i sobretot de cara a cada elecció, una informació fidel i neutral sobre les intencions, les idees i les aspiracions de la població. Per reafirmar el seu caràcter polític neutral, han entrat a formar part dels seu Patronat els presidents de tots els partits amb representació governamental, i que van dels Verds fins als dreters del Partit Popular Suïs. En els...

Continuar llegint...

23 de Febrer del 2009

La India, un volcà adormit


La molt "oscaritzada" pel•lícula „ Slamdog Millionaire" ha estat molt comentada abans de les entregues dels premis Oscar la passada nit, i ho serà encara amb més motiu d'ara en endavant.

Jo encara no he vist la pel•lícula malgrat que ja fa un més que els cinemes suïssos la projecten. Per tot el que he llegit, sembla que és molt bona i que fa un retrat cru però amb humanitat de la vida en els barris més miserables de Mumbai, abans Bombai.

Tot l'enrenou al voltant de la pel•lícula m'ha fet donar compte de la situació real d'un gran part de la població de Mumbai i de la India, un país amb gairebé 1.200 milions d'habitants i amb unes estadístiques que fan por de llegir.

Un 77 % de la...

Continuar llegint...

22 de Febrer del 2009

Rèquiem pel secret bancari a Suïssa


Un parell de dies enrere vaig escriure sobre els banc suïssos i la justícia, fent referència al denominat diner negre. Les coses s'han precipitat.

L'autoritat americana dels impostos (IRS) va demanar al banc UBS- Union Bank of Switzerland- (el més gran de Suïssa) una llista detallada dels moviments bancaris de uns 300 clients americans, sospitosos d'evitar el pagament de impostos als Estats Units.

La pressió va ser molt forta, amb amenaces de prohibir de manera immediata les activitats de la UBS als EEUU. És probable que també es posessin en marxa altres formes de pressió. Inclús el Govern Federal Suïs va fer una reunió extraordinària el dimecres a última hora del vespre, sense decidir cap tipus d'intervenció estatal...

Continuar llegint...

21 de Febrer del 2009

L’exèrcit secret de Suïssa: i 3. Detalls finals


Cap dels 400 membres del exèrcit secret ha donat la cara en els 17 anys des la dissolució oficial del cos. Fins el darrer dimecres.

A quarts de set de la tarda del dimecres 18 la radio pública suïssa emetia una entrevista amb el senyor Hansueli Künzler, ex-membre del P26. L'entrevistat va explicar coses saboroses, algunes d'elles només d'interès dins de Suïssa, però també d'altres que permetran completar les informacions que he donat en tres entregues.

L'any 1984 un conegut va demanar al senyor Künzler si estaria disposat a entrar a fer part d'un cos especial de l'exèrcit, de caràcter secret però legal. De moment va dir que si, i va ser citat a una primera trobada en un refugi (búnquer) dels molts construïts durant la segona...

Continuar llegint...

20 de Febrer del 2009

L’exèrcit secret de Suïssa: 2. Organització

 


El "descobriment" fet l'any 1990 de l'existència d'un cos d'exèrcit secret, el P26, i d'un servei secret, el P27, va deixar els suïssos abatuts.

Junt amb l'existència de milers de fitxes sobre persones que estaven molt lluny de creure's objecte d'investigació, el cop va ser molt dur i, encara que després se'n vagi parlar poc, encara avui els dos assumptes fan dubtar sobre uns principis que semblaven fer part intocable del sistema democràtic.

La Comissió Parlamentària va constatar que el P26 actuava com a una organització secreta, sense base legal, sense control parlamentari i sense dependència política, de manera que realment actuava il•legalment i contra la constitució. El finançament de les dues organitzacions P26...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2009

L'exèrcit secret de Suïssa: 1. Els antecedents


La possible decisió d'enviar soldats a Somàlia per protegir els vaixells de bandera suïssa dels atacs del pirates, ha ressuscitat l'assumpte del denominat Exèrcit Secret P26 que era un tema que dormia en un volgut oblit.

La creació d'aquest Exèrcit, o millor dit aquesta Unitat Secreta, és escandalosa i destrueix molts dels conceptes democràtics que els suïssos consideraven arrelats.
Començarem per explicar els antecedents del cas.

El 2 d'octubre del 1984 va ser elegida Consellera federal (Ministra) la senyora Elisabeth Kopp, la primera dona a accedir a un càrrec ministerial a Suïssa. La senyora Kopp, del Partit Liberal, es va encarregar del ministeri de Justícia i Policia.

Un dia d'octubre del 1988, la senyora Kopp es va assabentar que...

Continuar llegint...

18 de Febrer del 2009

L’“Acord de Barcelona“


Ahir, a la ciutat de Barcelona, es va signar un acord de gran transcendència i que era molt esperat.

Si algú m'hagués preguntat quin acord m'agradaria que es signés a Barcelona, hauria donat un parell de respostes espontànies :

Els partits PSC, ERC, CiU i IV han signat un acord amb el compromís de fer front comú davant del govern de Madrid per defensar l'Estatut tal com va ser votat i per reclamar el finançament que el mateix Estatut disposa.

Un acord entre el govern de Madrid i la Generalitat preveu la cessió total de
la gestió de l'Aeroport del Prat a la Generalitat en un termini de dotze mesos.

Els governs de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears han signat un acord per tal d'unir-se en la tasca de defensar la llengua comuna,...

Continuar llegint...

17 de Febrer del 2009

Serà que m'estic fent vell...


Escric aquestes ratlles i a fora segueix nevant. I dic segueix perquè ja fa un parell d'hores que ha començat i no sembla que tingui ganes de parar. Ara ja anem per uns set centímetres.

Mentre el PSC parla baix per no molestar el „germà gran" de Madrid, ERC comença a remugar i CiU esmola les eines, jo parlo de la neu.

Els hiverns a Suïssa, per molt durs que semblin no acostumen a posar problemes a la població. El dispositiu de neteja de carrers i carreteres funciona, els trens no tenen pràcticament retards i les escoles no tanquen. Les cases tenen les parets exteriors i les finestres molt ben aïllades, les calefaccions són eficients i els nostres cotxes porten de octubre fins a abril neumàtics d'hivern i tot això ens fa que l'hivern sigui...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 3 Següent Final