e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 d'Abril de 2012

L'abús del sistema assemblea fa que molts a la llarga desistexin en col·laborar per racionalitzar les retallades en educació.

Sembla que moltes assemblees han estat convocades des de pressions externes per aturar iniciatives per tornar-ne a parlar, i a parlar, i a parlar... fins cansar. Ens diuen que cal demanar permís per queixar-se legalment, en altre cas poden aplicar-se expedients als "infractors"..., que esdevindrem delinqüents,... paradoxal, política de la por... aquí m'aturo.

És obvi i evident que externament a l'aula es vol pressionar per tal que alunmnat i docents no esdevinguin queixosos, i així se'ns demana una altra assemblea per comunicar-nos que no podem fer allò o allò altre, és a dir, aturar iniciatives per tal que ens avorrim, crear impotència... en definitiva fer parlament però res coent. Vet aquí que ahir van prendre ells sols, els alumnes de 2n Batx C del Bruguers de Gavà, una iniciativa passant dels adults. Potser tanta assemblea entre adults els ha embafat?

Val a dir que aquesta iniciativa recorda les vagues universitàries contra la injustícia dels anys 70, tot i que els escolars van fer classe al carrer i no vaga alguna. Però a més a més el text presentat a direcció justificant l'acció d'aquest estudiants ha estat d'una elegància, correcció i educació màxima, pel que crec que l'alumnat de Batxillerat en general està força sensibilitzat amb el problema vigent. Potser fora bo que a través de les xarxes socials puguin crear un grup per a tots els alumnes de Batxillertat per proposar i prendre mesures sempre pacífiques avisant prèviament als mitjans (una sentada de camisetes grogues davant de l'ajuntament per exemple).

En fi, i veient l'exemple d'aquests alumnes, menys assemblees de la por però més accions amb raó.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1295
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR