e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Novembre de 2012

Radar escurabutxaques a la C-245

Honorable conseller d'interior, senyor Felip Puig, en el quilòmetre 4,06 de la carretera que va de Gavà a Castelldefels, C-245, tot just passant prop del tanatori s'hi va instal·lar un radar el passat gener sense senyalització d'avís que ja porta uns 9.000 multes concentrades sobre uns 1.000 afectats, més d'un milió d'euros de recaptació, unes 27 sancions diàries de mitjana per una comarcal recta, sense cap tomb i amb plena visibilitat a desenes de metres per davant. Tot i així hi consta una limitació de 50 km per hora poc abans del radar esmentat. Tot i les queixes de la Plataforma d'Afectats per la C-245, tot i les argumentacions de l'ajuntament de Gavà esgrimint que aquell tram pertany al municipi i que no hauria de ser competència dels mossos sancionar a qui hi va a 70 km per hora, velocitat normal en una carretera d'aquestes característiques, el radar continua posant multes, traient de 2 a més punts als conductors confiats i cobrant uns 300 euros per retrat. Hi ha alguns afectats que li han arribat mesos més tard de les infraccions de 5 a 20 denúncies juntes, ¿creu vostè que aquests conductors van anar intencionadament a 70 enlloc de a 50? ¿O potser el radar es troba en una carretera que no cal limitar tant la velocitat? Sincerament, revisi el cas amb atenció i amb empatia amb els afectats. Passi per la carretera, si és que no ho ha fet, i s'adonarà d'aquesta injustícia al incaut contribuent. Sé que em pot respondre amb un degotall oliós de raons legals per tal que aquest radar continuï multant, però li insisteixo, no pensi en lleis, pensi en justícia. Les lleis no són el mirall ni de la realitat ni de la justícia. La Constitución i el nostre dret a decidir en podria ser un exemple. Una abraçada d'Estat Propi conseller.

RESPOSTA DEL CONSELLER 

Benvolgut Senyor Rabada,

En primer lloc li agraeixo el seu e-mail sobre el funcionament del radar de la C-245.

Vostè fa esment a dos aspectes d'aquest radar, el primer és la seva ubicació i la velocitat de la carretera.
En aquest aspecte crec que, mes enllà de que el titular de la via tingui fixada una velocitat màxima (discutible per alguns ciutadans), el fet és que en general hem d'intentar fer polítiques contra l'excés de velocitat no solament en un punt concret, si no també en el conjunt de les nostres carreteres, i aquí és on s'explica l'existència de punts de control com aquest.
Creiem que és necessari crear la cultura del compliment de les indicacions de trànsit.
A mes sap vostè que un anterior conflicte amb aquest radar, va ser tractat amb molta delicadesa per part d'aquest Departament, fent que a la pràctica no existís cap especial perjudici per els infractors.
Crec que la resolució del conflicte aparegut a primers d'aquest any, dona resposta a la segona reflexió que fa vostè, en el sentit que si hagués existit voluntat recaptatòria no s'hagués trobat una solució tant ràpida al tema. No existeix dons aquesta voluntat.
Tot i així, també l'informo que en la política de rotació de radars que segueix el Servei Català de Trànsit, és molt possible que en properes dates aquest radar estigui temporalment en alguna altre ubicació.
Repeteixo que moltes gràcies per la seva preocupació per el bon funcionament dels mitjans de control de velocitat, que sens dubte ajuda a lluitar contra els accidents de trànsit.

Cordialment,

Felip Puig i Godes
Conseller

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1569
1
Comentaris afegits 
Albert Lpez (Barcelona) 08-04-2013 - 22:07
El problema es que fa molts anys que els politics viuen totalment apart de la realitat social. Es ben evident que hi ha un afany recaptatori, de fet no hi veig que necesitin cap altre ra, aix ens va a tots plegats.
TORNAR