e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Març de 2012

Castella fou gran i extensa, "un Imperio donde no se ponía el sol". Les colònies donaven grans beneficis a l'Estat castellà sense aquestes rebre gran cosa a canvi. L'Espanya castellana d'aquells temps va expoliar les seves colònies, unes regions que actualment són països del Tercer Món. Tot i això, totes se li varen independitzar, bé, totes no. Catalunya segueix tenint un balanç fiscal en benefici de Castella i els seus feudes en detriment de la "colònia" catalana. Si els catalans som una comunitat que donem més del que rebem, com s'entén que posin tantes pegues a fer cumplir a un pacte fiscal? I evito parlar de pàtria per estalviar-me acusacions de nacionalista, estic parlant de justícia que els altres nacionalistes, els espanyols, no volen atorgar als catalans. N'estic fart que diguin que sóc un separatista pel fet de demanar el que em pertoca. Pago uns impostos a l'Estat espanyol, i si aquest vol que cregui en la seva bandera, haurá de fer alguna cosa més que "negociar" a la baixa un dret que tinc com ciutadà, un balanç fiscal just. En altra cas estant adobant la terra d'un catalanisme antiespanyolista, o potser és això el que pretenen? Ja veig que Catalunya sols li resta una opció, acabar sent l'última colònia d'Espanya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1628
2
Comentaris afegits 
Te equivocas (BCN) 30-03-2012 - 20:47
Es España la última colonia de CAT. Cuando CAT sea independiente y no pueda recaudar lo q recauda en IVA por ventas a otras comunidades, ni pueda declarar el impuesto de beneficio, y tenga un poder en el mundo similar a Eslovaquia, me cuentas tus teorias.
Miralles (Barcelona) 06-04-2012 - 18:49
Con todo respeto le recomiendo que se matricule en Historia. Es Vd, geógrafo y geólogo, pero no tiene ni puñetera idea de Historia. Donde Vd. dice "Estat Castellà", debe decir "Corona española", o "Monarquía española". Apa, siau!
TORNAR