e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Setembre de 2014

Els prop de 175 metres de xemeneia que es veuen quan viatgem pel Garraf formen part del paisatge d'aquesta comarca i del municipi de Cubelles. Ens agradi o no, la tèrmica i Cubelles tenen una estreta relació que que s'enfila des del 1975, any de construcció d'aquesta infraestructura energètica singular i que fins i tot dóna nom popular a una de les platges d'aquesta localitat.

Ara aquesta història enceta un nou capítol, l'anunciada desaparició d'aquesta central energètica -visible fins i tot quan ens apropem per aterrar a l'aeroport del Prat- obre un nou parèntesi en aquesta relació. Em venen al cap les tres xemeneies de Sant Adrià, un símbol també visual d'aquesta localitat i considerades fins i tot patrimoni cultural a la ciutat i és per aquest motiu que el debat existent entre el govern municipal de Cubelles i l'empresa hauria d'incidir en la recerca d'un espai d'acord comú -que existeix si hi ha voluntat- on aspectes com energia, educació, innovació medi ambient, formació i futur poguessin conviure.

En un moment on tecnologia, energia, smart cities amb Barcelona capital europea de la innovació i on s'organitza un congres anual sobre aquestes tendències no podem deixar perdre una oportunitat com aquesta, Cubelles té una infraestructura única que ha de transformar conjuntament amb una gran empresa que té un gran capital en Recerca i Desenvolupament, hi ha espai per la convivència d'un futur on record, història, patrimoni, energia, empresa i projecte empresarial creixin i siguin realitat.

En moments com els actuals no ens podem permetre deixar passar aquesta nova oportunitat, és el moment del sentit comú, la política i sobretot és el moment de la flexibilitat, del diàleg, la generositat i la confiança

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1683
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR