e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Novembre de 2015

 

 Algunes persones amb les que he parlat m'han comentat que probablement el proper 20 de desembre no aniran a votar....molts han estat els motius que he intentat rebatre, entre aquets destaquen per un costat el cansament electoral generalitzat i per l'altre el fet que al desembre les eleccions del 20 no són les nostres, són les dels espanyols....entenc perfectament tots dos arguments i les seves derivades però deixeu que amb aquestes línies que venen intenti fer-vos canviar d'opinió.

Evidentment que tothom pot exercir els seus drets com cregui, i no exercir-los és una opció i força respectable, però feu una breu pensada sobre aquestes qüestions:

Independentment si la gent vota o no, els escons que es decideixen a Catalunya s'ompliran amb persones de les candidatures escollides per aquells que sí han anat a votar, és per això que els quasi cinquanta escons que aquí es decideixen són si més no responsabilitat de tots aquells que votem i tambè dels que no ho fan; amb això vull dir que el nostre gest el dia 20 pot decidir el perfil i la idiologia d'aquells que aniran a les Corts a defensar uns interesos o uns altres. Aquest gest no és menyspreable, és de gran força i en molts casos és l'unic del que dispondrem per tal de respondre clarament les provocacions i les accions d'aquells partits polítics que a consideració nostre ens perjudiquen o ens ajuden.

Votar és un dret guanyat, i que cal honorar en memòria de tots aquells que ho han fet possible. Pot resultar un argument un xic èpic, però per memòria i justícia històrica l'hem d'exercir. No fa gaire que dones i persones de color no podien votar en democràcies tant conegudes com els Estats Units, el fet de votar és una reivindicació que ens recorda que nosaltres sóm sobirans del nostre destí i que podem canviar les coses, les persones i els partits que governen.

El futur, i aquí poso més del que jo defenso...Democràcia i Llibertat, la darrera empenta a un moviment que constantment atacat -fins i tot amb un govern en funcions que ens retorna amb interessos uns diners propietat nostre fiscalitzant el seu ús- cerca i està molt a prop d'aconseguir quelcom històric. Un procès que està present en molts àmbits -tot i els intents d'ofec i silenci per part d'alguns-i que a Madrid pot i ha d'aconseguir tenir veu i vot, contra més, millor a casa del seu major enemic, per plantar cara i evidenciar que sóm imparables, sóm dialogants i pàcifics....però també tossuts en defensar i lluitar per tot allò que ens van prendre, per tot allò que som i per tot el que volem ser. 

No ens quedem a casa....votem. Els petits canvis són poderosos. Fem-los possibles 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
523
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR